7 make up tips

13:34 Nannick 0 Comments

Make-up kan je gezicht op verschillende manieren veranderen. Mooier, jonger, sexy ect. Kleine veranderingen in je dagelijkse maquillage kunnen jaren verschil uitmaken! Hier de 10 tips daarvoor.

 1. Foundation Teveel make-up maakt oud. Dat geldt ook voor de foundation. Ga voor een natuurlijk effect. Een trucje dat de sterren (of hun make-up artiesten) op de rode loper wel gebruiken, is het volgende. Stip de te corrigeren vlekjes en zones van je gezichtshuid aan met een make-upkwast met een corrigerend product en breng vervolgens een heel lichte foundation op de nog onbedekte huid aan.
  2. Pas op met glanzende oogschaduw Glans- en glitteroogschaduw hebben de onhebbelijke gewoonte om rimpels te accentueren. Zoals topmodel Lauren Hutton het ooit uitdrukte: 'Shimmer can act like 'airport runway lights' -- illuminating every line, wrinkle and pore.' Gebruik daarom bij voorkeur matte oogschaduw.
  3. Wit oogwit Hoe vaak is ons oogwit nu eens niet wit. Een slapeloze nacht, een glaasje teveel, contactenlenzen of lange uren achter de computer. Het helpt allemaal niet mee om met een heldere oogopslag voor de dag te komen. Houd oogdruppeltjes bij de hand. Ze zorgen ervoor dat uitgezette adertjes weer tot de normale proporties worden teruggebracht. Gebruik dit soort producten echter met mate. Ze kunnen op den duur juist rode ogen veroorzaken.
  4. Blauwe oogschaduw Wil je geen oogdruppeltjes voor witter oogwit gebruiken, ga dan eens voor donkerblauwe smokey eyes. Volgens topvisagist Tom Pechaux doet de donkerblauwe kleur je oogwit witter uitkomen.
  5. Ga voor zachte lijnen Harde lijnen maken oud, zachte lijnen maken jong. 'Blenden' is in de make-up het sleutelwoord. Schaf een paar zachte make-upkwasten aan waarmee je je make-up goed kunt vervagen. Werk vooral oogschaduw en blush mooi uit. Wil je een lijntje langs je bovenste wimpers trekken, ga dan niet voor een vloeibare eyeliner maar gebruik een zacht oogpotlood en vervaag het lijntje met een make-upkwast.
  6. Zo min mogelijk make-up Hoe meer make-up je gebruikt, hoe ouder je eruit ziet. Ga voor zo min mogelijk make-up en houdt het zo natuurlijk mogelijk. Rode lippen mogen dan in zijn, maar kies eens een wat zachtere nuance. En gebruik zachte warme kleuren voor de basis. Vermijd een dikke, poederachtige koek die je gezicht 'uitvlakt' en alle diepte weghaalt, maar ga voor een crèmeachtige foundation en verwarm de slapen, kaaklijn en de weerszijden van je gezicht met een lichtgouden/bronzen poeder.
  7. Natuurlijke wimpers Voor je bovenste wimpers kun je zwarte mascara gebruiken. Kies een mascara met een natuurlijk effect. Laat de onderste wimpers ongekleurd of gebruik hiervoor een lichtere mascara (bijvoorbeeld bruin). Je kunt in plaats daarvan ook wat lichtbruine oogschaduw onder het oog vervagen. Dit komt veel natuurlijker over dan hard aangezette zwarte wimperhaartjes.

Make-up kan je gezicht op verschillende manieren veranderen. Mooier, jonger, sexy ect. Kleine veranderingen in je dagelijkse maquillage kunn...