Watch and learn || Transferpapier

09:18 Nannick 0 Comments

Dit vond ik op girlscene en het is superleuk om zelf te doen! Zie je in de winkel wel eens een top met een leuk ontwerp maar is het te duur of ben je creatief aangelegd en wil je, je eigen ontwerp op een shirt laten afdrukken? Dan is t-shirts bedrukken door middel van transferpapier echt iets voor jou! Het is heel makkelijk en je hebt maar een paar dingetjes nodig. En zo heb je binnen een paar minuten het leukste t-shirt met jouw eigen ontwerp!

Dit heb je nodig:
- computer
- stiften
- transferpapier
- bakpapier
- strijkbout
- strijkplank

Maak een ontwerp op je computer. Dat kan bijvoorbeeld in Word, Paint of Photoshop. Uiteraard kun je ook zelf aan de slag gaan. Of je zoekt een paar leuke afbeeldingen op internet. Zorg er wel voor dat je afbeelding in spiegelbeeld staat! Hieronder staan al vast een paar leuke afbeeldingen, die je zou kunnen gebruiken.

Teken of print de afbeelding uit op het transferpapier. Knip de afbeelding of tekst uit en maak het t-shirt warm door er een aantal keer overheen strijken met de strijkbout. Leg vervolgens het uitgeknipte stuk transferpapier op de juiste plek op je shirt en leg het bakpapier erover. Ga nu met de strijkijzer er ongeveer een minuut hard overheen. De exacte tijd vind je in de gebruiksaanwijzing van het transferpapier. Wacht een aantal minuten tot het is afgekoeld en haal voorzichtig het transferpapier van het t-shirt af. En klaar ben je!

Transferpapier is verkrijgbaar in verschillende winkels zoals HEMA, bol.com, V&D en verder in alle printwinkels en copyshops.

Dit vond ik op girlscene en het is superleuk om zelf te doen! Zie je in de winkel wel eens een top met een leuk ontwerp maar is het te d...