All about Blush! Tip #6

10:27 Nannick 0 Comments

Blush dient om een natuurlijke touch aan je gezicht te geven.  Blush kan je je gelaatsvorm corrigeren, een lang gelaat minder lang maken en een rond gelaat minder rond. Breng niet teveel blush aan, anders ziet je make up er al heel snel onnatuurlijk uit. Ik vind het zelf erg moeilijk om met blush om te gaan, hier moet ik dan nog voor oefenen. Maar dat betekent niet dat ik jullie geen tips kan geven!


- Kies een goede kleur blush die goed bij jou huidskleur past. Als je een lichte kleur blush op een donkere huid aanbrengt word je gezicht er niet mooier op. Licht roze, beige en abrikoos kleuren passen het best bij een lichtere huid. Oranje en bessenrood bij een donkere huidskleur.

- Het belangrijkste om je blush aan te brengen: een goede kwast! Bij de meeste blush zit er een compact kwastje bij. Deze kan je beter niet gebruiken, ze zijn vaak te hard en stijf om blush aan te brengen. Zo ontstaan er wazige vieze vlekken die je natuurlijk niet wilt.


- Was je blush kwast(en) regelmatig, make-up artiesten doen dit met water, vloeibare zeep en conditioner. Houd ze in een goede staat en jij kunt gerust je blush aanbrengen zonder overbodige problemen met je kwast.
De ultieme kwast voor blush is een dikke kwast met veel haren eraan.

- Als je de blush aanbrengt zorg dan dat je lacht! :) Weer een jaartje ouder haha grapje. Door het lachen steken je appeltjes van je wangen naar buiten. Dat is precies de goede plek waar je het beste blush kunt aanbrengen. Ga daarna met een strijkbeweging iets naar onder.

- Als je de kwast in de blush steekt zit er vaak te veel blush op het kwastje, klop dit eerst af (dit moet je ook doen bij oogschaduw om fall-out te voorkomen). Ga niet in de kwast blazen want dan wordt je kwast te vochtig en krijg je weer vage vlekken op je gezicht.


- Wil je een vierkant gezicht? Strijk dan de kwast van de appeltjes van je wangen richting je slaap. Hierdoor lijkt je oog omhoog te gaan en verdwijnen scherpe hoeken.

- Wil je een langwerpig gezicht? Wrijf je blush vanaf de appeltjes van je wangen richting je oren. Zo krijg je een horizontale veeg.

- Blush kun je snel verkeerd aanbrengen, check dan altijd of je blush goed ziet. Je kunt dat het beste doen bij daglicht. Want straks loop je te heftig over straat met je blush...

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben. Ik zal er binnenkort ook is gaan oefenen, want blush lijkt me wel leuk! :) Welke blush gebruiken jullie ?

Liefs, Nannick

Blush dient om een natuurlijke touch aan je gezicht te geven.    Blush kan je je gelaatsvorm corrigeren, een lang gelaat minder lang maken e...