Zelf maskertjes maken

10:42 Nannick 0 Comments

Je huid kan altijd wel een oppepper gebruiken, we hebben net de winter achter de rug en er komen ons zonnestralen te gemoed. Maar dat betekent niet dat je je huid niet hoeft te verzorgen. Een goede manier om je huid weer te laten stralen is een masker aanbrengen dat bij jouw huidtype past. Je kunt verschillende maskers kopen in de winkels. Alleen zelf maken is veel goedkoper en ook nog eens super leuk! Lees verder als je een paar recepten van beauty maskers wilt weten!


Er zijn heel veel verschillende recepten die je kunt gebruiken, ik ga ze natuurlijk niet allemaal noemen. Ik noem alleen degene die ik zelf weet. Ik heb niet alle recepten geprobeerd.


Honig en yogurt masker
Het eerste recept is een honing yogurt maskertje. Het is heel makkelijk om te maken. Je hebt alleen één eetlepel yogurt en één eetlepel honing nodig. Dit is genoeg voor je hele gezicht. Je kunt er ook voor kiezen om het op te warmen in de magnetron. Als je niet zo van yogurt houdt kun je ook een klein beetje bloem met honing mengen en dan in de magnetron doen. Je krijgt een lekker zacht huidje en de intrektijd is normaal, rond de 15-30 minuten dus.


Banaan masker
Wil jij een glad en fris huidje hebben, dan is het banaan masker goed voor jou! Dit is een masker speciaal voor een vette huid. Je prakt de banaan en mengt het met een beetje room óf kwark. Dan krijg je een stevig papje, smeer dit op je huid. En na ongeveer een half uur eraf halen met lauw/warm water.Gist masker
Dit maskertje is speciaal voor als je je huid flink wilt schoonmaken! Je hebt er gist voor nodig en warme melk! Meng dit met elkaar totdat je een stevig papje krijgt. Breng het aan op je huid en laat het zitten todat alles helemaal droog is! Daarna haal je het eraf met lauw/warm water. Dit is niet geschikt voor alle huidtypes, voor meiden met een gevoelige huid zou ik dit masker niet aanraden.


Chocolade masker
Een chocolade masker is erg lekker! Je hebt er weinig voor nodig, 4 eetlepels cacaopoeder en 4 eetlepels met volle melk. Dit moet je ook met elkaar mengen tot een stevig papje. De dikke massa moet je 20 minuten laten zitten. Je haalt het eraf door met een vochtige handdoek op je huid te deppen. En de restjes met koud water afspoelen.

Als je het zo door gelezen hebt, lijken de maskers best vies he. Het zal misschien voor jou raar voelen maar daarna heb je als goed is wel een lekker schoon en zacht huidje. Ik vind persoonlijk het bananen masker en het chocolademasker er nog het lekkerst uitzien. 


Welke recepten gebruiken jullie voor een zelfgemaakt maskertje?

Je huid kan altijd wel een oppepper gebruiken, we hebben net de winter achter de rug en er komen ons  zonnestralen te gemoed. Maar dat betek...