All about mascara

12:33 Nannick 0 Comments

Mascara is het meest gebruikte cosmeticaproduct dat er bestaat, mascara is vloeibaar en het kan verschillende werkingen hebben. Mascara kan er voor zorgen dat je wimpers er voller, langer, krullend of donkerder door lijken. Mascara's zijn er in veel verschillende kleuren. De meest gebruikte kleuren zijn bruin en zwart, maar er zijn ook blauwe, witte, roze, paars en groene mascara's. Die laatste 3 worden minder vaak gebruikt, de blauwe of bruine variant wordt vaak gebruikt bij een lichte huidskleur. Als je in dat geval toch voor zwart kiest kan dit er vekeerd en té zwart uit komen te zien. In dit artikel kun je alles over mascara te weten komen, lees snel verder voor meer informatie.

Vroeger gebruikte de mensheid mascara voor iets anders dat dan wij nu doen, alweer een hele tijd geleden was Eugene Rimmel (1872) de allereerste met dé mascara. En sinds dien gebruikt ongeveer de helft van alle vrouwen op de hele wereld dagelijks mascara. Ik geef ze helemaal gelijk!

De verlengde mascara: eigenlijk zegt de naam al genoeg. Het zorgt ervoor dat je wimpers langer worden als je de mascara hebt aangebracht. Deze mascara is perfect voor iemand met korte wimpers. Er zijn super veel mascara's die verlenging beloven maar met mascara's zijn de functies 9 van de 10 keer verzonnen. Dus niet iedere mascara zorgt dat je wimpers langer worden, ook al geeft het aan van wel.

De volume mascara: deze mascara heeft een functie wat iedereen wel wilt. Mooie volle wimpers! Juist, daar zijn ook mascara's voor. De mascara zorgt voor vollere wimpers. Je kunt het beste de mascara aanbrengen met een zigzag beweging. Zo worden je wimpers het dikste en krijg je er ook gratis volle wimpers bij!

De krullende mascara: deze mascara zorgt ervoor dat je wimpers iets meer krullen. Maar voor een optimaal krullend effect kun je natuurlijk altijd de wimperkruller gebruiken. Tip: gebruik je wimperkruller altijd voordat je mascara aanbrengt. Voordat je de wimperkruller gebruikt kun je het ook even verwarmen met een föhn, pas wel op dat het niet te warm wordt want dan breken je wimpers af!


De waterproof mascara: deze mascara wordt gebruikt als je niet wilt dat je mascara uitloopt door bijvoorbeeld een regenbui. Als je een dagje gaat zwemmen zou ik eerst wel gaan zoeken voor de perfecte waterproof mascara. Want niet alle mascara's voldoen daaraan.

Bijna iedere mascara heeft weer een ander borsteltje, je kunt kiezen voor een recht borsteltje of een rond borsteltje. Het ronde borsteltje zorgt ervoor dat je wimpers ietwat krullen. En het rechte borsteltje is handig als je alle wimpers met mascara wilt voorzien. Dan heb je ook nog het verschil tussen dikke en dunne borsteltjes, persoonlijk vind ik dunne borsteltjes veel fijner. Bij een dik borsteltje heb ik vaak klontjes.

Dan als laatste nog een paar handige tips om mascara aan te brengen.
1. Als je je mascara op doet kijk dan nooit naar boven, als je dat wel doet heb je kans dat er allemaal mascara op je ooglid zit. Je kunt beter iets meer naar onder kijken.
2. Vervang je mascara ongeveer om de 3/4 maanden (na openen), niet iedereen houdt zich hieraan. Maar na ongeveer 3 maanden word een gemiddelde mascara een stuk slechter en levert het geen goede resultaten meer.
3. Gebruik een wattenstaafje om eventuele foutjes te corrigeren. Dit gaat een stuk makkelijker dan een wattenschijfje.
4. Wil je een dramatische look met veel mascara, wacht dan een paar seconden voordat je de 2de laag mascara aan gaat brengen. Wacht niet te lang want dan krijg je klontjes.
5. Wil je het borsteltje graag recyclen? Maak het goed schoon en gebruik het als een wenkbrauwborsteltje!
6. En de allerlaatste, pomp nooit met je borsteltje in een mascaraflesje! Dit zorgt ervoor dat er lucht in de mascara komt en dan gaat het sneller klonteren.

Ik geloof dat ik inmiddels al mijn (bijna) favoriete mascara heb gevonden, namelijk de L'Oreal Telescopic Mascara. Deze had ik eerst gekregen maar ik koop hem toch steeds weer opnieuw, hij is gewoon erg fijn. En tot nu toe de beste mascara die ik ooit geprobeerd heb.

Wat is jullie all-time favoriete mascara?

Mascara is het meest gebruikte cosmeticaproduct dat er bestaat, mascara is vloeibaar en het kan verschillende werkingen hebben. Mascara kan ...