Durf jij: make -up weg te gooien als je het niet (meer) gebruikt? #1

11:43 Nannick 0 Comments


Dit is een van de nieuwe categorieën, het zijn 'dare you' vragen. Net zoals bij het spelletje: doen, durven of de waarheid wat je vroeger misschien wel speelde. In dit artikel stel ik een vraag wat te maken heeft met make-up. Dit keer is de vraag: durf jij make -up weg te gooien als je het niet (meer) gebruikt? Iedereen heeft wel een paar spulletjes, waarvan je denkt dat je die nooit meer gaat gebruiken. Zo ook met make-up, misschien een miskoop, een verkeerde kleur foundation of een nagellak die stroperig is geworden. Wat doe jij ermee? Gooi ze je weg of bewaar je ze toch?
Als ik iets niet meer gebruik leg ik het een tijdje weg, en als ik het product weer nodig heb pak ik het vanzelf wel. Maar ik gooi niks weg, dat is zo zonde. Tenzij het natuurlijk helemaal kapot is en het niet meer kan worden gemaakt. Maar als ik bijvoorbeeld een oogschaduw kleurtje tegenkom waarvan ik denk 'nou, die is zo slecht, die gebruik ik toch nooit meer' dan gooi ik hem niet weg. Je weet maar nooit, misschien heb je het later nog een keer nodig. En dan denk je 'aah, had ik dat nou maar niet weg gegooid'.

Hierboven op de foto zie je een Cream Eyeshadow van de DA en een eyeliner van Essence (Return to Paradise collectie). Toen ik beide producten in de winkel vast had wist ik zeker dat ik ze vaak ging gebruiken. Maar tot vandaag heb ik het maar 1 of 2 keer gebruikt. Het zijn geen fijne producten, de eyeliner van Essence gaat nog wel maar wanneer gebruik ik nou een blauwe eyeliner? Juist, niet vaak. Ik had deze eyeliner alleen gekocht omdat 'ie toch maar €1 was. Dat was geen goede reden..


Ik weet ook zeker dat veel mensen make-up wel zouden weggooien als ze het niet meer gebruiken, maar ik als (make-up liefhebber) zou dat nooit doen. Als je wat minder met make-up bezig bent zou ik het goed kunnen voorstellen.

Maar nu is de vraag: "Durf jij make-up weg te gooien als je het niet (meer) gebruikt, en waarom wel/niet?

Dit is een van de nieuwe categorieën, het zijn 'dare you' vragen. Net zoals bij het spelletje: doen, durven of de waarheid wat je...