Watch and learn || Tips voor sterkere nagels

13:00 Nannick 0 Comments


Iedereen wilt wel van die mooie, verzorgde en lange nagels. Maar jammer genoeg is niet iedereen daarmee gezegend. Inclusief mijzelf, ik heb altijd al slappe nagels gehad die snel scheuren. Voor de meiden die mij al langer volgen, weten jullie nog toen ik met knoflook aan de gang ging? Juist ja, dat werkt bij mij niet. Ik heb al veel dingen geprobeerd maar uiteindelijk had ik de moed opgegeven. Ik was er niet meer mee bezig en sinds een week zijn mijn nagels een stuk harder geworden. Huh? Hoe kan dat nou. Er zijn natuurlijk altijd een paar handige tips waarmee je er wel voor kunt zorgen dat je nagels steeds sterker worden. In dit artikel geef ik jullie de tips die ik zelf ook gebruikt heb!

Je hoeft al die dure spullen niet te kopen, je kunt gemakkelijk een steentje bijdragen. Herome nagelverharder van ongeveer 12 euro heb je niet nodig. Trind Care Repair nagellak is zelfs niet nodig. Het enige wat je nodig hebt zijn basic dingen die bijna iedereen wel standaard in huis heeft!

Altijd 1 kant op vijlen!
Dit geloofde ik eerst niet, hoe kan dat nou, dat je nagels minder zacht worden als je één kant op vijlt. Als goed is moet het bijna niks uitmaken. Nou wel dus! Het is misschien wat moeilijker om te vijlen maar het werkt wel, je krijgt veel minder scheurtjes en rafeltjes op je nagels. Dus voortaan allemaal één kant op vijlen, en niet meer in alle richtingen (wat ik eerst ook deed).

Niet knippen maar vijlen
Als jij je nagels knipt komen er ook vaker scheuren in. Je kunt je nagels beter gaan vijlen, dit duurt wat langer maar dan heb je wel en mooier en beter resultaat.

Niet nagels bijten
Dit is eigenlijk een hele logische tip maar toch zijn er veel mensen die nagels bijten, of hebben gebeten. Dit is wel de grootse oorzaak van de zwakke, slappe, dunne nagels. Ik heb vroeger ook nagels gebeten, soms wel helemaal tot het niet verder kon. De afgelopen 3 jaar ben ik steeds minder aan het nagel bijten, en langzamerhand ging het steeds beter. Nu bijt ik zelfs helemaal geen nagels meer, ik heb het mezelf gewoon afgeleerd zonder anti -nagelbijt nagellak wat zo'n vieze smaak heeft. Awrh, ik moet er niet aan denken. Ik ben blij dat het me zelf is gelukt. En mijn nagels zijn lang niet meer zo slap als vroeger! Probeer voortaan van je nagels af te blijven.


Werk je nagels vaak bij
Blijf je nagels en handen goed verzorgen, als je dit te weinig doet heeft het nog geen nut. Geef je nagels en handen maximaal om de 3 dagen een goede verzorging. Er bestaan speciale crèmes voor je nagels die je kunt gebruiken. Ik gebruik een grote pot van het Kruidvat, maar je vind ze natuurlijk ook gewoon bij jouw drogist. Maar dat is niet alles, je zult je nagels ook moeten vijlen. Hoe jammer het ook is als je je nagels lang wilt laten groeien, je moet ze toch vijlen. Als je dat niet doet krijg je rare hoekjes en je nagels zijn niet mooi rond. En ten tweede is het uiteinde van je nagel het slapst dus die moet je regelmatig vijlen waardoor het slappe stukje eraf gaat en er automatisch een dikker gedeelte aangroeit.


Vermijd aceton!
Dit is waarschijnlijk al heel vaak gezegd, maar gebruik geen aceton in je nagellak remover! Ik blijf het gewoon zeggen want het is super slecht voor je nagels. Het droogt je nagels uit en verzwakt ze. Je kunt beter een mildere variant proberen. Het is een stuk beter voor je nagels.

Nagellak
Het gebruiken van nagellak heeft een goede en slechte kant. De goede kant is er wel zeker, het versterkt je nagels! Maar als je het te lang erop laat zitten heeft het een tegengestelde werking en worden je nagels geel en zwak. Je mag dus nagellak dragen maar niet te lang. En het liefst ook niet te vaak, zodat je minder last hebt van nagellak remover.


Niet polijsten
Het polijsten van je nagels doen heel veel meiden, maar dit is ook een grote fout. Officieel mag je maar 1x in de 2 maanden je nagels polijsten. Doordat je je nagels gaat polijsten haal je er eigenlijk een dun laagje eraf. En zo worden je nagels nog dunner, en daardoor sneller breken. Dat willen we natuurlijk niet! Dus als je wilt polijsten doe dit dan om de 2 maanden.

Geen gebruik van kunstnagels
Awh, dat is zo slecht voor je nagels. En geloof me, ik spreek uit ervaring. Alweer 2 jaar geleden had ik dat ook alleen mijn nagels zijn er zo slecht van geworden. Als eerste word er een laagje van je nagels afgehaald (kijk vorige tip) en daarna word er ook nog eens een laag lijm erop gesmeerd. Die lijm is echt super slecht voor je nagels. Je kunt beter wachten totdat je eigen nagels lang genoeg zijn!

Nagelriemolie
Nagelriemolie is heilig. Ik gebruik het elke dag en dit is denk ik ook de grootste oorzaak waardoor ik sterkere nagels heb gekregen. Nagelriemolie voed je nagelriemen, en zorgt dat ze sterker worden. Je nagel groeit vanuit je nagelriemen dus elk stukje wat eraan groeit is lekker stevig. Als je je nagels elke dag een oppepper geeft met nagelriemolie zijn je nagels na een tijdje weer sterk. Let op: je ziet pas na een paar weken verandering (ongeveer 5 weken).

Dit waren mijn tips die mijn nagels erg geholpen hebben, mijn nagels zijn er weer helemaal bovenop. En ze zijn zelfs sterk geworden. Hoera! Dus mijn allerbelangrijkste tip: gebruik deze tips!


PS. Deze week komt er nog een leuke 'nails of the day'.

Iedereen wilt wel van die mooie, verzorgde en lange nagels. Maar jammer genoeg is niet iedereen daarmee gezegend. Inclusief mijze...