Bescherm je haar in de zomer! Maar hoe?

12:00 Nannick 0 Comments


In de zomer moet je niet alleen aan je huid denken, want ook je haren hebben het zwaar te verduren. Je moet je haar sowieso het hele jaar door verzorgen maar in de zomer nog meer! Onze haren kunnen door UV -stralen of zout/chloor in het water, dof worden of uitdrogen. Maar ook door zand en wind kan dit gebeuren, en je geverfde haarkleur word ook aangetast! Weet jij niet meer hoe je je haar nu moet beschermen nadat ik dit allemaal heb opgenoemd? En weet je ook niet hoe je haar kan beschadigen door al deze invloeden? Lees even door na de klik!

Op het strand kun je de slechte invloeden bijna niet vermijden, het is teveel. De warmte en de wind maken je haren droog en breekbaar, en natuurlijk heeft de zon ook een slechte invloed door de UV -stralen die het uitstraalt. De zon zorgt ervoor dat je haar pigment verliest. Het is handig om met een speciale zonnespray met uv -bescherming (die geschikt is voor je haren) over je haar te sprayen. Zo heb je tenminste een beetje bescherming.


Als je in het water hebt gezwommen met chloor/zand of zout wrijf je daarna je haren met een handdoek droog. Bij het strand heb je ook te maken met zandkorrels, en die komen allemaal in je haar te zitten. En uiteraard ook tijdens het zwemmen, inclusief de zoutkorrels! En zout -en zandkorrels beschadigen je haar tijdens het afdrogen nog meer!

Chloor is echt het slechtste middel voor je haar ever! Chloor bevat een chemische stoffen waardoor de kleur van je haar vervaagt, of nog erger: verkleurt! Chloor droogt je haar ook uit. Blond haar kan door teveel chloor groen verkleuren, dit kun je oplossen door tomatenketchup in je haar te smeren. In laten trekken en er daarna weer uitspoelen. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd maar deze tip vond ik op het internet.


Hoe kun je nou het beste je haar zoveel mogelijk beschermen? Hieronder heb ik een aantal tips voor je verzameld!
- Gebruik een conditioner, het laat je haar glanzen en zorgt voor een goede vochtbalans. Waardoor je minder kans hebt dat je haar gaat uitdrogen.
- Pak wat vaker dat haarmasker, een goede verzorging voor je haren kan nooit kwaad!
- Eindig je douche altijd met koud water, de schubben op je hoofdhuid gaan dan dicht en je haar gaat glanzen.
- Laat in de zomer de stylingapparaten zo vaak mogelijk liggen! Hoe vaker je het gebruikt, hoe slechter je haar er van wordt.  Alle hete apparaten beschadigen je haar.
- Dep je haar droog, nooit wrijven!

L'Oreal heeft een speciale verzorgings -lijn voor de haren in de zomer!
- Gebruik speciale sun-care producten voor je haren, een bescherming zal op zijn minst altijd aanwezig moeten zijn!

Bescherm jij je haren eigenlijk wel goed genoeg?

In de zomer moet je niet alleen aan je huid denken, want ook je haren hebben het zwaar te verduren. Je moet je haar sowieso het hele jaar d...