Hoort swatchen nou bij beautybloggers?

12:00 Nannick 0 Comments


Het woord 'swatchen' is een vakterm bij de beautybloggers. We brengen een cosmeticaproduct aan op de huid om een beter beeld te krijgen van de kwaliteit en structuur. Zo vanuit het potje of palette kunnen wij het product niet zo goed beoordelen, je weet alleen wat van het uiterlijk en de verpakking. De kleur komt bij iedereen anders over. Swatchen gebeurd heel vaak bij beautybloggers, dat zie je ook altijd in reviews!  Bij vriendinnen zie ik het nooit! Best grappig eigenlijk, want ik ga geen Kruidvat of Etos uit zonder dat ik mijn hele hand onder zit van het swatchen. 

Je herkent het vast wel, je bent in een parfumerie of drogisterij en je ziet een kleur nagellak of oogschaduw maar je weet niet zeker of je de kleur mooi vind. Want hij kan in het echt er wel heel anders uit zien dan als in de verpakking. In de meesten gevallen liggen er testers bij (waarvan sommigen er echt té vies uitzien). Maar als er geen testers zijn, swatch jij dan ook?

Ik swatch echt al-tijd! Anders ben ik echt bang dat ik een verkeerde kleur kies, vooral bij nagellak. Als ik al nagellak op heb dan swatch ik er gewoon over heen. Anders kan je het ook op een stukje plakband doen trouwens! Maar oogschaduw, eyeliner of oogpotlood test ik ook altijd. Ik test trouwens ook als er geen testers liggen, best slecht eigenlijk maar ik wil nou eenmaal weten of het de goede kleur of van goede kwaliteit is.

Kijk dit is bijvoorbeeld mijn hand toen ik laatst van het Kruidvat terug kwam, vol met strepen. Deze foto is trouwens met mijn ipod gemaakt, dus de kwaliteit is niet om te springen.

Maar niet alleen in de winkels swatch ik, ook thuis. Bij het testen van oogschaduw of eyeliner. Mijn hele hand of arm zit dan onder. Of ik loop door het huis met op elke hand een andere kleur nagellak. Soms swatch ik op een dag wel 8 keer, dus ik verwissel 8 keer van nagellak. En tijdens het swatchen lak ik ook nooit mijn duimnagel, want die zie je niet op de foto's! Tja, dat hoort gewoon eenmaal bij een beautyblogger.

Nu ben ik benieuwd of jullie (eventueel als beautyblogger) ook swatchen? Durven jullie te swatchen in de winkels (ook als er geen testers liggen?) of gok je erop dat het leuk staat?

Het woord 'swatchen' is een vakterm bij de beautybloggers. We brengen een cosmeticaproduct aan op de huid om een beter beeld te kri...