Voorkom blunders tijdens het shoppen...

12:00 Nannick 0 Comments


Laatst in een tijdschrift (ik weet niet meer welke, want ik lees er heel veel) las ik een column over een meisje dat altijd blunders maakt tijdens het shoppen. Waardoor de hele winkel haar aanstaart, zegt ze. Dat is natuurlijk niet fijn, je bent in de stad om gezellig te gaan shoppen met je vrienden, vriendinnen, familie of anderen. En dan is het niet fijn dat je allemaal blunders gaat maken. Als je dit artikel gelezen hebt vermijd je deze gênante momenten voor als je de stad in gaat!

1. Trek geen strakke kleding aan

Je staat in je pashokje, en dan scheur je toevallig net uit je net te krappe jurk/broek of blouse. Heel gênant, dus trek gewoon losse kledingstukken aan. Een wijdere, lange blouse bijvoorbeeld met een legging. Een legging scheurt niet zo snel.

2. Niet doorlekken
Als je ongesteld bent ga dan niet de stad in zonder maandverband of tampons. Dan kun je geheid verwachten dat er een vlek in je broek zit. Doe dan vooral ook geen witte of lichte broek aan! Neem dus altijd een voorraad mee ;)


3. Trek geen hakken aan
Sommige meiden gaan met torenhoge hakken naar de stad, want ze vinden dat fijn lopen. Ik zou het persoonlijk niet kunnen, maar dat terzijde. Als je dan toch hakken draagt kan de hak van je schoen kapot gaan, en dan heb je geen schoen meer. Dus je kunt ook gewoon ballerina's meenemen in je tas, zo loop je nooit zonder schoenen. Of gewoon niet met hakken naar de stad gaan! Maar ja, pumps staan wel leuk...

4. Loop niet uren te prutsen met je pinpas
Niets is vervelender dan het gezeur van andere mensen achter je, die te wachten staan in de rij omdat jouw pinpas het niet doet. Of omdat je geld op de grond is gevallen, of sterker nog je weet je pincode niet meer. Dat is echt niet leuk, je pincode kun je opslaan in je mobiel als nummer. Gewoon de eerste 4 cijfers is je pincode, en de rest van de cijfers kun je gewoon verzinnen. Hou je portomonne bij de hand op een makkelijke plek in je tas, en je moet je pinpas weten te liggen.

5. Trek geen panty aan
Een ladder in je panty is ook niet zo fijn... ze zeggen dat als je haarlak op je panty spuit dat er dan minder kans is op een ladder. Maar dat heb ik zelf nog niet geprobeerd.

6. Geen kledingstukken kopen die worden aangeraden door de verkoper, tenzij je het zelf ook vind
Verkopers willen natuurlijk het liefste dat jij heel veel bij hun winkel gaat kopen, soms verzinnen ze de gekste dingen om mensen van hun product te overtuigen. Je moet niet alles serieus nemen, als jij die ene trui niet wil kopen koop je het gewoon niet. Dat is precies hetzelfde bij drogisterijen bij make- up en huidverzorging, 'Ja mevrouw, dit is de beste anti- rimpelcrème die wij hebben. Laat je niet gek maken, rimpels kun je niet door bepaalde producten helemaal weg laten halen.


7. Hou niet teveel tassen tegelijk vast
Het is ook zo gênant om heel veel tassen te laten vallen. Je hebt allebei je handen helemaal vol met tassen waarbij je gewoon niks meer kunt aannemen of vastpakken. Dat is echt irritant, en voor je het weet ligt alles over de grond of zijn er zelfs spullen uit je tas gevallen. Ik doe altijd tassen bij elkaar in een andere tas, zo is het een stuk handiger en heb je tenminste een hand vrij.

Hebben jullie een van deze blunders meegemaakt? Het schijnt dat nummer 2 het meest voorkomend is en dat dat gelijk de ergste blunder ever is. Vind jij dat ook?

Laatst in een tijdschrift (ik weet niet meer welke, want ik lees er heel veel) las ik een column over een meisje dat altijd blunders maakt ...