Watch and learn || Het verzorgen van je nagelriemen

12:00 Nannick 0 Comments

www.beautyscene.nl

Elke nagel heeft een nagelriem, zowel je vingernagels en je teennagels. Een nagelriem is een huidplooi rondom de nagel wat dient voor bescherming van de nagel. Het beschermt tegen bacteriën en dus ook tegen ontstekingen. Vanuit je nagelriemen groeien je nagels. Nagelriemen kunnen uitdrogen door zon, water, zeep of schoonmaakmiddelen. Niet iedereen weet dat het belangrijk is om je nagelriemen te verzorgen, het wordt meestal overgeslagen. Als je je nagelriemen niet verzorgt, gaan je nagelriemen als het ware 'vast zitten'. Zo krijg je een rare vorm in je nagels en het groeien van je nagels gaat een stuk langzamer.Vanaf nu begin jij wel met het verzorgen van nagelriemen, het is ontzettend belangrijk! En nee, niet met een schaar!

Ik weet dat veel meiden hun nagelriemen afknippen (!), how? Hoe kom je op het idee? Dat doet toch heel erg veel zeer, of niet dan? Het is niet dat ik jullie iets verwijt maar het is zo ontzettend slecht voor je nagelriemen en nagels als je het afknipt. Niet doen dus. Het verstandigste is als je te werk gaat met nagelriemolie! Hieronder geef ik je een paar tips hoe je dit kunt doen.


Als eerste kun je te werk gaan met nagelriemolie. Hierdoor drogen je nagelriemen niet uit en verzorg je ze uitstekend! Veel merken hebben dit standaard in hun assortiment. Van budget tot high-end. Ik gebruik het zelf ook, elke dag. Standaard. Het is gewoon een ritueel geworden, 's avonds tijdens het tv kijken. Het Kruidvat, Essence, Herome en nog veel meer merken hebben nagelriemolie in hun assortiment. Lemony Flutter van Lush geeft ook een hele goede verzorging voor je nagelriemen!

Met een bokkenpootje kun je je nagelriemen naar achter duwen. Doe dit alleen wanneer je nagelriemen zacht zijn, anders doet het pijn en gaat het niet gemakkelijk naar achter. Doordat je je nagelriemen naar achter duwt, maak je ze wat losser. Waardoor je nagels sneller gaan groeien.


Een nagelcrème of zacht badje met water en andere vloeistoffen kun je ook gebruiken. Een normale handcrème kun je ook voor je nagelriemen gebruiken. Het geeft een goede verzorging en als je dit elke dag vol houdt zien je nagelriemen er mooi en verzorgd uit.

Als je met je nagelriemen aan de slag gaat doe dit dan rustig, regelmatig en met de juiste gereedschappen. Gebruik geen harde voorwerpen om je nagels terug te duwen, enzovoorts. Het verzorgen van je nagelriemen doe je niet éénmaal. Maar elke dag! Het hoeft niet elke dag heel uitgebreid, maar een crème of nagelriemolie is wel verstandig. Je ziet echt verandering, het ziet er een stuk mooier en verzorgd uit. Van die harde, stroeve en droge nagelriemen wil niemand. Toch?

Ik hoop dat jullie voortaan niet meer met een schaar je nagelriemen gaan behandelen. Please, don't! Wees eens eerlijk, verzorg jij je nagelriemen elke dag?

www.beautyscene.nl Elke nagel heeft een nagelriem, zowel je vingernagels en je teennagels. Een nagelriem is een huidplooi rondom de n...