Ik wil iets anders...

12:00 Nannick 0 Comments


Ik heb al sinds 6/5 jaar een kort kapsel. Vroeger had ik lang haar maar het stond me niet. Ik had ervoor gekozen om te gaan voor een kort kapsel. Tot nu toe ben ik er heel erg blij mee, ik wil nooit meer lang haar! Kort haar staat me gewoon beter, het hoort ook bij mij. Er zijn niet super veel meiden van mijn leeftijd (15) met kort haar, sommige mensen vinden het raar. Ze zeggen dan 'kort haar hoort niet bij meisjes'. Ik trek me daar niets van aan, want ik vind het mooi. Maar kijk maar eens om je heen, je ziet veel meiden met kort haar. Denk ook aan meiden op de catwalk. In de loop der jaren heb ik verschillende kapsels gehad. Ik begon zonder 'lok' en die heb ik steeds langer laten groeien. De lok komt nu tot naast mijn oor. Ik heb een v- vorm in mijn nek, dat had ik eerst ook niet. Je hebt veel verschillende stijlen, je kunt je haar ook gewoon anders stylen. Ik wil iets anders, gewoon een andere stijl. Op internet heb ik wat foto's gezocht en ik ben echt leuke dingen tegen gekomen. Misschien zou jij me kunnen helpen?

Ik ben er nog niet over uit of dat ik me haar anders wil of niet. Het is gewoon even kijken hoe ik mijn haar anders zou kunnen doen. Ik heb er lang over nagedacht of ik dit artikel online zou zetten. Uiteindelijk wel want het is wel iets wat bij mij hoort. Kijk trouwens niet alleen naar het haar, check de make-up ook!


Hoe zei haar haren heeft gedaan is super leuk. Ik kan het ook zo stylen alleen dan moet ik aan de zijkanten meer haar hebben. Maar ja, zie het maar is elke dag zo te stylen!


Dat haar vind ik echt heel erg gaaf! Maar ik zou het denk ik zelf niet mee lopen, het is een kwestie van durven. En eigenlijk kan ik dat nog niet zo heel erg goed. Maar het idee is gaaf!


Dit vind ik ook heel erg leuk maar dan zou mijn lok eraf moeten, en ik ben net zolang bezig om het lang te laten groeien. Even iets anders: check haar ogen!


Deze stijl bevalt me wel, maar volgens mij is dit niet haalbaar met mijn haar. Ik heb vrij dik haar waardoor dit niet echt kan. Jammer genoeg want ik zou het wel gaaf vinden als ik dat haar zou hebben. 


Kijk, dit voorbeeld. Bij haar staat het echt super, lekker stoer. Het zou misschien mij ook wel staan maar ik doe het gewoon niet. Ik durf echt niet zo door de school te lopen.


Dit is waarschijnlijk wat ik wil, zo'n lange pluk tot in mijn nek! Dit kapsel vind ik echt heel erg gaaf. Haar haarkleur is overigens ook heel erg mooi. 

Zo zie je maar weer dat je met kort haar ook veel kanten op kunt. Je kunt het zo vaak mogelijk stylen als je wilt. Mijn haar kan ik nu op veel verschillende manieren dragen alleen meestal doe ik dat niet. Tot slot even een paar voordelen (die voor mij gelden) met kort haar:

- 's Ochtends ben ik binnen 4 minuten klaar met mijn haar
- Het heeft niet zoveel onderhoud nodig
- Goed voor het milieu, want ik gebruik een stuk minder shampoo als dames met lang haar
- Als het in de zomer heel erg warm is heb ik mijn nek lekker vrij, zonder dat er een bos haar zit.
- Haren verven gaat een stuk sneller
- Je hebt ontelbaar veel stijlen

Op de vraag (die ik waarschijnlijk wel krijg) of ik me soms jongensachtig voel: nee! Ik heb al zo lang kort haar (haha dat klinkt grappig: 'lang kort') dat ik het nu wel gewend ben. En bij de kapper zorgen ze er echt wel voor dat het er vrouwelijk uitziet. Je hebt van die details die daar voor zorgen.
Al de foto's heb ik trouwens van deze site. 

Nu ben ik benieuwd, wat vinden jullie van meiden met kort haar? Wie van de meiden hier hebben ook een kort kapsel? En welke van de bovenstaande stijlen zou jij het leukst vinden voor mij?

Ik heb al sinds 6/5 jaar een kort kapsel. Vroeger had ik lang haar maar het stond me niet. Ik had ervoor gekozen om te gaan voor een kort k...