Column || Bekijk de winter/herfst positief

12:00 Nannick 0 Comments

 

In deze tijd van het jaar worden toch heel wat mensen depressief van het weer. Op dit moment noem ik het gewoon winter, want het is echt niet normaal koud. 's Ochtends zit ik te kou kleumen op de fiets met mijn sjaal en (nu al) handschoenen aan. Dit noem ik gewoon geen herfst meer. Veel mensen zien de voordelen van de herfst/winter niet, terwijl die er wel degelijk zijn! Ben jij een beetje depressief door het weer, lees dit artikel dan snel verder.

Oké ik geef het toe, ik ben ook meer van de lente en de zomer. Maar hé, de winter en de herfst zijn ook niet verkeerd. Je moet het van de zonnige kant bekijken, oh nee wacht dat kan niet; want er is geen zon in deze wintermaanden. Toch probeer ik er positief naar te kijken, want een paar koude maanden overslaan kan niet. Dus deze voordelen van de winter en de herfst slepen je wel door de koude, kille maanden heen.


Het aller eerste en gelijk ook mooiste voordeel van de herfst vind ik de kleuren! Kijk maar eens om je heen, mooie oranje gekleurde bladeren die van de bomen zijn gevallen. Het bos ziet er bijvoorbeeld rond deze tijd super mooi uit. Ik kan daar echt van genieten. Allemaal mooie en vrolijke kleuren!

Om verder te gaan op het eerste voordeel, kun je natuurlijk ook volop aan de slag met fotografie. Heb je een tijdje niks meer gedaan met je camera en staat het nu in een hoekje te verstoffen, ga er mee aan de slag. Al die mooie bladeren leveren echt mooie foto's op. Rond deze tijd maak ik altijd de meeste foto's, ik weet niet hoe dat komt maar ik vind het dan opeens een stuk leuker omdat er mooiere foto's uitkomen. Al kun je in de zomer ook goed foto's maken.


Bij de winter- en herfstmaanden hoort natuurlijk ook regen. Ook hieraan zit een groot voordeel. Stel je hebt een dag niks te doen en het regent als een gek, dan kun je er gewoon voor kiezen om aan een stuk door films te gaan kijken. Niets is zo leuk om een hele dag door dom films te gaan kijken, met natuurlijk een zak chips of popcorn. Laat die regen maar lekker vallen, jij zit lekker droog binnen een film te kijken.

Rond de maanden november en december ben ik altijd extra vrolijk, hoe koud het ook gaat worden. Want de feestdagen komen er weer aan! Ik hou van gezelligheid en helemaal rond sinterklaas, kerst en oud en nieuw. Ik kan dan ook niet wachten totdat het zover is. In november al cadeautjes kopen en inpakken, het maken van gedichten en gewoon een gezellige sfeer in huis: omdat je weet dat er leuke en gezellige dagen aankomen. Heer-lijk! Én natuurlijk niet te vergeten: het opzetten van de kerstboom. Alles gezellig maken met super veel lichtjes!


Nog een voordeel is dat er (hopelijk) sneeuw gaat vallen rond december/januari. Niet iedereen vind sneeuw natuurlijk leuk maar voor de sneeuw liefhebbers (zoals ik) is het extra leuk als dat samen met kerst gepaard gaat. Een witte kerst, per-fect. Oh en als het dan toch heel erg koud word kunnen we natuurlijk ook gaan schaatsen in je eigen buurt, in plaats van op een kunst schaatsbaan!

Wat ik ook een heel groot voordeel van de wintermaanden vind, is dat je mooie winter-outfits bij elkaar kan kopen. Ik vind de mode altijd een stuk leuker in de winter dan in de zomer. In de zomer is alles zo standaard en kun je niet zoveel kanten op, maar in de winter heb je keuze zat. Je kunt van alles combineren tot een mooie, warme en leuke outfit. Winterkleding shoppen vind ik het leukste wat er is!


Het laatste voordeel wat ik voor jullie heb is toch wel het gezelligste voordeel van allemaal, denk ik. Niets is zo lekker om na een koude wandeling voor de openhaard te gaan zitten met een kopje chocomelk (met slagroom). Maak het lekker gezellig, doe bijvoorbeeld de kaarsjes aan. Gezellig toch, om zo lekker knus met z'n allen voor de openhaard te zitten?

Nu jullie al deze voordelen hebben gelezen hoop ik dat jullie de komende maanden toch wat positiever inzien. De wintermaanden kunnen super leuk zijn. Heb jij nog voordelen van de herfst/winter?

  In deze tijd van het jaar worden toch heel wat mensen depressief van het weer. Op dit moment noem ik het gewoon winter, want he...