Watch and learn || Slim shoppen, hoe doe je dat?

12:00 Nannick 0 Comments


Shoppen, wij meiden doen het (bijna) allemaal heel erg graag. Zelfs al zit je hele dag tegen, een half uurtje in de stad is voor je humeur al een stuk beter. Dit effect blijft natuurlijk langer als je leuke dingen koopt. En mooie, dure dingen ziet en vervolgens erachter komen dat je dát gewoon kan betalen! Soms doen we dat wel iets te veel, dat leuke/dure dingen kopen. Het geld wat we hadden (!) is helemaal op en voor de rest van de maand heb je helemaal niets meer. Help! Hoe voorkom ik dat nou voor de volgende keer?

Dat ga ik je nu vertellen. Voortaan gaan we slim shoppen! Hier zijn een paar dingetjes waar je rekening mee moet houden:

1. Organiseer je kledingkast opnieuw en kijk wat er weg kan of wat je nog nodig hebt
Bij dit punt komen alle voordelen je tegemoet. Voordat je gaat shoppen is het natuurlijk handig om te weten wat je nu allemaal hebt en wat je nog nodig hebt. Misschien kom je tijdens het re-organiseren van je kledingkast wel kleren tegen die je zelfs nog nooit aan hebt gehad? Doordat je nu van jezelf weet wat je wel of niet nodig hebt, weet je waar je op moet letten in de winkels. En zo kun je jezelf er ook op betrappen als je iets wilt kopen, wat je eigenlijk al hebt. Zo bespaar je weer wat geld!


2. Maak van te voren een wishlist
Op je wishlist zet je allemaal dingen die je nog zou willen kopen voor een bepaalde tijd. Als je gaat shoppen, terwijl je je wishlist in gedachten houdt, zoek je (hopelijk) alleen naar de dingen die op je wishlist staan. Zo geef je geen geld uit aan onnodige dingen, die je achteraf niet gebruikt of niet aan trekt.

3. Zoek de sale op
Als je het even niet zo breed hebt kan de sale je altijd helpen! Ga shoppen in de periodes waarin er overal sale is, zoals 50% korting of hoger. De sale is goed te zien als het seizoen bijna is afgelopen, en als er in de winkels nieuwe kledingstukken worden opgehangen voor het volgende seizoen. Alle kledingstukken van het vorige seizoen moeten eruit, dát is de tijd waarin jij gaat shoppen! Ga je gewoon shoppen op een willekeurige dag? Loop de rekken met 'nieuwe collectie' voorbij, en loop naar het rek met de sale artikelen! Er is altijd wel iets in de aanbieding, al zit daar natuurlijk niet voor iedereen wat tussen.


4. Een maximum budget aanhouden
Spreek met jezelf af hoeveel geld je maximaal mag uitgeven. Dan is de kunst om daar niet overheen te gaan! Zo kijk je al heel anders naar sommige artikelen, en stel je prioriteiten van wat je echt moet hebben.
Wat misschien ook handig is, is om een maximum bedrag mee te nemen. Meer heb je niet, en daar zal je het mee moeten doen. Spreek met je shop- partners af, dat ze je geen geld mogen lenen voor dat leuke shirt waar je net niet genoeg geld voor hebt.

En ja, we hebben er allemaal moeite mee om prioriteiten te stellen. Dat is ook lastig, maar verheug je dan op de volgende keer wanneer je weer gaat shoppen. Dan kun je als goed is weer leuke dingen kopen, omdat je de vorige keer zo slim geshopt hebt. 

Wat is er nou leuker dan vaak shoppen, weinig geld uitgeven en veel nieuwe kleren in je kledingkast?

Shoppen, wij meiden doen het (bijna) allemaal heel erg graag. Zelfs al zit je hele dag tegen, een half uurtje in de stad is voor je hume...