Watch and learn || Alles over nagelvormen

12:00 Nannick 0 Comments


Iedere nagels zijn weer anders, er zijn veel verschillende vormen die je kunt aanhouden bij je nagels. Dit ligt aan de manier waarop jouw nagels groeien en dat ligt aan je persoonlijke voorkeur. De één vind vierkante nagels mooi, maar weer een ander houd van nagels die breed beginnen en in een punt eindigen. Het is maar net wat je mooi vind. De meest voorkomende nagelvormen zijn: vierkant, rond, squoval en stiletto. Als je verder neem ik deze onderwerpen verder door.

Vierkante nagels
Deze nagels zijn aan de zijkanten recht gevijld en lopen niet breder of dunner. Aan de uiteinden zit meestal een scherpe punt. Deze nagels zijn vaak erg stevig, en kunnen wel tegen een stootje. Dit vind ik een van de mooiere vormen van nagels die je kunt hebben. het staat heel chique en netjes. Dit zie je vaak bij een french manicure!

Hoe maak je vierkante nagels?
De zijkanten van je nagels moet je recht vijlen met de vijl volledig rechtop! Daarna draai je je hand naar je toe  om de uiteinden van je nagels recht te vijlen. Let er wel op dat de vijl loodrecht op je nagel staat, hou niet de vorm van je vingers aan. Want je nagels kunnen soms scheef staan op je vingers. Als de zijkant volledig recht is begin je met de andere kant en met de randen. De hoeken van je nagel mag je heel lichtjes vijlen, maar zorg dat je nog wel de vierkante vorm ziet! Zorg ervoor dat de lengte van je nagel gelijk is en of dat je nagels recht zijn.

Ronde nagels
Dit is de vorm die veel meiden bij de nagels aanhouden, het is makkelijk en meestal zijn de nagelriemen ook al rond. Dus dan is dat één van de vormen die vooraan staat. Deze ronde vorm wordt vaak gebruikt bij meiden met wat kortere nagels, zoals ik vroeger ook had. Met deze vorm creëer je een beetje brede nagels. Dit vind ik nou niet meer mooi.

Hoe maak je ronde nagels?
Je vijlt de zijkanten van je nagels recht uit en dan pas rondt je de randen in een mooie ronde egale vorm. Je moet niet te veel nagel weg vijlen bij de randen. Je kunt ook eerst je nagels vierkant maken en daarna goed rond vijlen!

Squoval nagels
Squoval nagels word ook heel veel gebruikt. Deze vorm lijkt heel veel op vierkante nagels alleen bij vierkante nagels heb je de randen ook vierkant. Bij squoval nagels niet, dan heb je de randen rond gevijld. Ik vind dit de mooiste vorm, ik vijl mijn nagels nu ook op deze manier. Nog niet zo lang, maar ik weet wel dat het mooi staat als je lange nagels hebt en lange vingers.

Hoe maak je squoval nagels?
Je begint met de vierkante vorm. Daarbij moet je de uitleg hierboven volgen (de aller eerste vorm). Omdat je eerst je nagels vierkant vijlt weet je dat de zijkanten van je nagels recht zijn. De hoeken van de nagels blijven bij een vierkante vorm vierkant. Maar bij squoval nagels vijl je de hoeken van de nagels rond. Alleen de hoeken! En zorg ook niet dat dit niet te veel word, anders krijg je ovale nagels.

Stiletto nagels 
Dit is een vorm van nagels waarbij je onderin bij de nagelriemen breed begint, en dat je de randen weg vijld. Hierdoor krijg je een puntige nagel, wat ik overigens niet echt kan waarderen. Het ziet er een beetje onnatuurlijk uit. En bovendien zijn de nagels makkelijker te breken en niet erg stevig.

Hoe maak je stiletto nagels?
Om deze vorm van nagels te maken, maak je gebruik van de 'I- techniek'. Eerst vijl je, zoals ook bij andere vormen, je nagels vierkant. Zodat je een I krijgt. Vierkant bij je nagelriemen, en vierkant bij de randen van je nagels. Nadat je de "I" gecreëerd hebt ga je de tip van de "I" wegwerken zodat er een punt vormt. En dan heb je stiletto nagels.

Iedereen heeft weer andere nagels, wist je dat de vorm van je nagel ook iets zegt over je persoonlijkheid? De stiletto nagels maken je persoonlijkheid bijvoorbeeld heel hard. En de ronde nagels horen bij iemand met een zachte persoonlijkheid. Dit hoeft natuurlijk niet altijd te kloppen, misschien is het bij jou wel heel anders maar het is een richtlijn.

In welke vorm vijl jij je nagels, en doe je dit altijd of heeft dat te maken met de lengte van je nagels? En welke vorm vind jij het mooiste?

Bron Iedere nagels zijn weer anders, er zijn veel verschillende vormen die je kunt aanhouden bij je nagels. Dit ligt aan de manier w...