Column || Is het glas half leeg of half vol?

12:00 Nannick 0 Comments


Ik wilde dit al heel erg lang zeggen, alleen ik wist niet hoe ik het moest opschrijven. Trek dit niet naar jezelf, maar bekijk het over het algemeen. Ik doel op niemand. Vandaag dus serious business, maar wel een heel belangrijk onderwerp! Als ik me ergens aan kan ergeren, dan is het wel aan negativiteit. Negativiteit is zo slecht, gewoon not done. Ik kom best vaak mensen tegen die gewoon alleen maar negatief bezig zijn. Die zien alles op een negatieve manier, dan gaat er bij mij een belletje rinkelen hoor. Think happy today!

Bij het horen van negatieve dingen vraag ik mezelf af of de mensen die dat uitstralen dat door hebben van zichzelf. Daar kan ik me soms echt over verbazen. Kijk, ik ben een optimist. Dus ik ben (bijna) altijd positief en het leven zie ik als een feestje. Maar als ik dan mensen tegenkom die dat minder of helemaal niet zien, loop ik daar als een blok tegen aan. Neem bijvoorbeeld dit. Je hebt een belangrijke toets die je moet maken, bijvoorbeeld op school. Je hebt mensen die wel goed geleerd hebben maar gewoon bij voorbaat al weten dat ze een onvoldoende gaan halen. Dat vind ik echt knap als je dat van te voren al weet, terwijl je geleerd hebt! Als je bij voorbaat al denkt dat je het slecht gaat maken dan is het 9 van de 10 keer ook zo. Raar maar waar. Zo werkt het nou eenmaal tussen al dat zaagsel van ons.


Of het een invloed op andere mensen heeft? Ja natuurlijk. Tenminste, bij mij werkt dat wel zo. Het is niet zo dat ik dan ook negatief bezig kan zijn maar het verandert je humeur wel een beetje. Als je dat voorbeeld van net terug pakt, dan ga je ook aan jezelf twijfelen of je het wel goed geleerd hebt of niet. En dat is echt niet de bedoeling. Er zijn ook mensen die zich mateloos aan negativiteit kunnen ergeren, of die zeggen er wat van. Voor diegene die dat commentaar ontvangt is dat net zo vervelend als wanneer je het van iemand aanhoort. Mensen hebben een grote invloed op elkaar, daar moet iedereen zich bewust van zijn. 

Daarom, is het goed om het leven een beetje positiever in te zien. Het is niet alleen maar werken, school en vervelende klusjes. Denk aan alle vrolijke en leuke dingen zoals: slapen, eten, afspreken met vriendinnen en op vakantie gaan. Stay positive! Natuurlijk kan je dat niet elke dag van jezelf verwachten. Iedereen heeft wel eens een slechte dag, maar draaf er niet in door. Natuurlijk, er zijn vervelende situaties in het leven wat iedereen op zijn eigen manier verwerkt. Heb daar ook respect voor!

Hoe moet je positief blijven?
- Als je een fout maakt, accepteer het dan
- Negeer negatieve berichten
- Kijk naar de quotes die je inspiratie geven en motiveren
- Bekijk het van de zonnige kant
- Denk niet alleen aan de nadelen maar denk vooral aan de voordelen
- Ga om met mensen die positief zijn, net zoals jij!
- Zeg nooit dat je glas half leeg is ;)

Positief zijn in negatieve situaties is erg knap als je dat kan! 

En, is bij jou het glas half vol of half leeg?

Ik wilde dit al heel erg lang zeggen, alleen ik wist niet hoe ik het moest opschrijven. Trek dit niet naar jezelf, maar bekijk het o...