Column || Lachend door het leven

12:00 Nannick 0 Comments


Als er één ding in het leven is wat je nooit moet vergeten, dan is het wel om te lachen. Als je blijft lachen dan verzeker ik je dat alles goed komt. het maakt niet uit in welke situatie je zit, als je ergens de lol van kunt inzien, weet ik zeker dat jij er wel komt. Het leven is niet altijd perfect, maar met een lach lukt alles. Een bijkomend voordeel is ook: lachen is gezond! Je denkt minder aan je (grote) problemen, ziet overal een oplossing in en je bent positief aan het denken.

Niet iedereen ziet dat in en dat vind ik jammer. Ik bedoel, er zijn zoveel dingen waar je om kan lachen. Zelf lach ik om de kleinste dingen, maar dat houdt me overeind. Daar heb ik het van. Ik lach bijvoorbeeld al als er een schaap voorbij komt. Vraag me niet hoe ik daar de humor van kan inzien, maar dan moet ik echt even lachen. Mijn motto is dan ook: een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. En zo is het maar net. Zelfs op mijn depressieve dagen kan er op kleine momenten nog net een lach van mijn gezicht komen. En dat vind ik leuk! Lachen is leuk, je zou het ook eens moeten proberen. Zo moeilijk is het niet.

Het is leuk als je lacht, dat er ook meer mensen mee lachen. Lachen is pas ongezond als je zoveel lacht dat je er buikpijn van krijgt. Al is dat natuurlijk geen straf. 


Een lach kan zoveel met mensen doen, dat is niet normaal. Waarschijnlijk meer dan dat men inziet. Een lach is betoverend, niets kan daar aan tippen. Als iemand lacht komt de schoonheid naar voren en maakt de rest niet meer uit. Een lach zorgt ervoor dat er een belletje gaat rinkelen bij mensen die het moeilijk hebben. Je geeft ze onbewust een oppepper. Mensen hebben niet door hoeveel dat met iemand doet, maar geloof me: je humeur kan in één keer omslaan. Zo maf, hoe anderen daar zo'n grote invloed op kunnen hebben. Een lach is de beste make- up die je kan dragen. Een lach is niet te koop bij de drogist, dat moet je zelf creëren en je moet er zelf voor zorgen dat die lach er zal zijn en echt overkomt. Niets kan dat overtreffen. Een lach is onbetaalbaar.

Zie het leven als een zonnetje met een blij gezichtje. Lach! Ook al lach je om de meest nutteloze dingen, het is beter dan niets. Een goed leven krijg je door veel te lachen, geloof mij, want volgens mij heb ik het aardig voor elkaar. Ik weet wat jij morgen als eerste doet als je opstaat, je doet je gordijn open en kijkt door het raam recht in de zon en je .....

Wist je dat...
.... lachen je immuunsysteem versterkt, hierdoor krijg je een betere weerstand tegen virussen en bacteriën.
.... als je lacht er veel spieren in beweging zijn, zo'n 15 lachspieren bijvoorbeeld.
.... een lachsessie van 20 minuten evenveel vitaliteit en welzijn brengt als een step- of joggingsessie. En: zonder zweten!
.... tijdens het lachen onze hersenen een stofje aanmaken genaamd endorfine, dit werkt kalmerend en pijnstillend. 


Vanaf nu gaan we allemaal lachend door het leven! Trek je mondhoeken omhoog, denk vrolijk en laat je tanden zien....

Als er één ding in het leven is wat je nooit moet vergeten, dan is het wel om te lachen. Als je blijft lachen dan verzeker ik je dat alle...