Personal || Make up in mijn school- etui

12:00 Nannick 0 Comments


Bij ons op school gebeurt het regelmatig dat er in andermans etui wordt gekeken, ik hoop overigens niet dat wij daarin de enige zijn, en dan krijg ik regelmatig de opmerking te horen: "Nannick, jij hebt meer make- up dan pennen in je etui zitten, WAAROM?". Ik begin dan altijd eerst met heel hard lachen en daarna ga ik er pas over nadenken. Tja, goede vraag. Geen idee waarom, ik heb er geen logische verklaring voor. Make- up en pennen, dat is het enige wat je nodig hebt op school. Make- up om je make- up bij te werken en pennen om mee te schrijven (duh). Make- up en pennen is net zo normaal als potloden en pennen. Snap je? In dit artikel laat ik jullie zien wat er dan wel niet in mijn etui zit, sommigen vallen van verbazing van hun stoel en anderen begrijpen me volkomen.

Mijn schattige etuitje komt trouwens van de H&M, geen idee of die nu nog te koop is. Ik denk inmiddels niet meer. Het is in feite een make- up tasje, maar aangezien mijn dagelijkse hoeveelheid make- up daar niet in paste, besloot ik om dit tasje te gebruiken als etui. Et voilà, hij functioneert als een super schattig etuitje.


Maar goed, nu de inhoud van mijn etui ehh... make- up tasje met een aantal pennen en potloden. De make- up producten die in mijn etui zitten, zijn niet mijn grootste favorieten maar wel essentieel om er goed uit te zien. Mijn favoriete producten laat ik gewoon in mijn 'every day' tasje zitten. Ik dump er meestal gewoon wat in, iets wat ik niet meer zo vaak gebruik, omdat ik andere favorieten heb die nét wat beter zijn. Laten we beginnen.


Allereerst: de oogproducten. Veel daarvan heb ik niet in mijn etui. Ik heb tijdens de les namelijk niet zoveel tijd dat ik een complete ooglook kan maken. Met oogschaduw en eyeliner en al. Ik bedoel, ik moet wel blijven opletten hé! Daarom vind ik mascara en een aantal super goedkope oogpotloodjes van de Action voldoende. Die mascara vind ik niet wauw, maar hij kan er op zich wel mee door. Voor die potloodjes geldt precies hetzelfde: prima voor een touch- up. Bovendien kan je de potloodjes als eyeliner gebruiken, maar ook als gekleurd randje voor op je onderste wimperrand. Mega handig.


Lip- producten, woehoee! Over het algemeen draag ik heel, maar dan ook heul, weinig lipstick en lipgloss, maar het is altijd handig om iets bij de hand te hebben (voor het geval dat...). Zo vond ik het bubbelgum roze lipgloss kleurtje van Essence wel leuk. De kleur is niet opvallend, gewoon precies goed. De lipgloss die je helemaal links zit liggen geeft een soort shimmer effect op je lippen en die tintelt zo lekker! Het smaakt naar sinaasappel, hoe lekker is dat? Die schattige oranje lipsmacker (in het midden) in de smaak 'Fanta' functioneert voor mij als een soort labello wat ik, de hele dag door, op smeer. Ik ben een beetje verslaafd aan die geur, het is zo lekker zoet!


En als laatste, maar zeker niet het onbelangrijkste: een spiegel en concealer! Ik wil voorkomen dat ik de hele dag met een dikke vette puist rondloop die je van een kilometer afstand zelfs kan zien. Dan is concealer een best handige oplossing. En om natuurlijk iets te kunnen zien van wat je op je gezicht smeert, is een spiegel best handig. Ik check altijd even of mijn haar/make- up goed zit. Wat zou ik zonder een spiegel moeten?

Alles bij elkaar opgeteld heb ik 7 make- up producten (afgezien van de spiegel) in mijn etui, ik heb geen idee of dit nou veel is of niet. Vergeleken met andere meiden in mijn klas is dit zeker weten veel en overdreven. Die hebben namelijk een heel etui vol met potloden, pennen, stiften, gummetjes, puntenslijpers, etc. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik zo wat de enige ben die zich zoveel met make- up bezighoud, dus dat is niet met elkaar te vergelijken. Denk ik?

Hebben jullie, als beautyliefhebber, ook zoveel make- up in je school- etui zitten of ben ik de enige die wat meer dan 'normaal' in haar etui heeft zitten? Vertel jouw mening bij de comments! Wanneer vindt je het te ver gaan en waar zit jouw minimum?

Bij ons op school gebeurt het regelmatig dat er in andermans etui wordt gekeken, ik hoop overigens niet dat wij daarin de enige zijn, en ...