100 redenen waarom ochtenden irritant zijn

10:30 Nannick 0 Comments

Ja jongens, het normale leven is weer begonnen. Alle "ellende" (zoals ze dat op Twitter noemen) begint weer. Hoe kon ik vorige week zo enorm vrolijk zijn om het feit dat ik deze weer naar school kan? Ik snap mezelf niet meer. Toen ik dat vertelde keek iedereen me schaapachtig aan met zo'n hoofd van 'hoe kan jij nou zin in school hebben?'. Ja man, vraag het niet aan mij, maar het is echt zo. Maandag heb ik mijn rooster opgehaald, daar moest ik ook nog eens voor opstaan en vandaag ga ik weer voor de 2e volle dag naar school. Na 2 maanden zullen we er toch weer eens tegen aan moeten gaan. En ik kan niet vaak genoeg zeggen, als ik wil nog wel 100 keer, maar ik heb nu alweer zin in vakantie. Niet dat mijn eerste schooldag zo horrible was, maar het feit dat school zo fucking (lees: heel erg) saai is. Ik heb enorm gelachen, maar om gelijk 3 tussenuren op mijn eerste schooldag te hebben gaat me iets te ver. Je zou denken dat ook de school nieuwe voornemens zou hebben, om bijvoorbeeld te zorgen voor minder tussenuren. Snap me niet verkeerd, tussenuren zijn gezellig, maar wel tijdverspilling. Ik had makkelijk 3 uur eerder uit kunnen zijn. Dat geld overigens ook voor vandaag. Vandaag zou ik om kwart over 8 moeten beginnen, maar door veel roosterwijzigingen pas 11:10. Da's toch wel een stukkie beter dan half 7 uit je bed stappen, althans voor mij. Ik heb nooit een ochtendhumeur maar erg leuk zijn ochtenden niet. Ik kan zo 100 redenen opnoemen waarom dat zo zou zijn. 1. Je ziet er niet uit, 2. Iedereen om je heen is chagrijnig, 3. 's Ochtends heb ik nooit zin om te eten, 4. Ik kom altijd te laat, 5. Fietsen (zegt genoeg), 6. Het geluid van je wekker is fucking irritant (ook al zit er een eend naast je te kwaken),

7. Oké ik ga niet verder, het is wel duidelijk.

Nu ik dit typ is het 10 uur in de ochtend en ik heb heerlijk uitgeslapen! Vandaag moet ik tot, ehm, volgens mij 3 uur naar school. Maar dat weet ik niet zeker. Hoewel ik nooit in voornemens trap, doe ik het elk jaar weer. Zowel met oud en nieuw als bij een nieuw schooljaar. Vorig jaar deed ik het zonder voornemens, dit jaar mét. Ik durf te wedden dat ik het nog geen week volhoud. We've got a badass over here.

Voornemen 1: Op tijd komen, oh daar ben ik zo slecht in hé. 's Ochtends denk ik altijd dat ik zeeën van tijd heb, terwijl dat overigens niet zo is. Dan zit ik super chill mijn make- up op te doen, muziekje in en gaan met die banaan. Eigenlijk is muziek niet zo'n goed idee, want als ik muziek opzet; ga ik dansen! En dat kost zoveel tijd. Ik zet de volgende keer mijn muziek wel meteen uit, al voel ik me dan wel forever alone. Ik doe er alles aan om zo vaak mogelijk op tijd te komen. Ik ga niet hetzelfde als vorig jaar doen. Toen kwam ik standaard elke dag te laat bij een vriendin waarmee ik fiets, met als vervolg dat we ook te laat kwamen op school. Tot nu toe heb ik het vol gehouden, en dan spreek je over 2 dagen. Ghege.

Voornemen 2: Minder geld uitgeven aan doelloze dingen zoals eten. Oké, eten is alles behalve doelloos, maar het kost je al snel je hele inhoud van je portemonnee. Althans, bij mij wel. Op dat moment ben ik daar heel blij mee, ik bedoel; wie is er nou niet blij als 'ie eet?, maar achteraf denk ik: 'Ja Nannick, dat was wel weer 3 euro wat je zonet uitgegeven hebt'. Ik zit in VWO 5 en op het Hendrik Pierson College heb je dan onwijs veel tussenuren, waarin er niets anders te doen is dan naar het dorp gaan. En dat gaan we dan ook standaard bijna elk tussenuur. Ja, dat kost aardig wat centjes. Dit jaar ga ik bijhouden hoeveel ik uitgeef aan eten op school. Denk aan, dorp, automaat, kantine en uitstapjes naar de McDonalds. Ik gok dat ik me aan het einde van het jaar helemaal de pleuris schrik, wat?, bij het halve jaar al. Jeetje, daar komt me toch een bedrag uit. Als ik dat zie, hoop ik eigenlijk niet meer zoveel te gaan kopen, want dan denk ik bij elke aankoop aan kleding of make- up. Dan moet het wel goed komen, toch?

Ik heb nog veel meer voornemens, maar dit waren toch wel de aller belangrijkste. Ik hoop echt dat ik me hieraan kan houden. Ik geloof in mezelf, dus dat gaat me lukken *schud ondertussen haar hoofd*. Maar goed, ik zit weer op school. En daar ben ik heel blij mee: NOT! Denk even aan de saaie "Let's take a photo" foto's, ik ga proberen leuke foto's te maken! Hoewel dat best lastig gaat op school. Er komen trouwens wel elke dag updates, want ik werk elke dag aan mijn site. En ik ben een perfectionist dus elke dag zal en moet er een artikel online komen! Special for you! Nog 5 weken volhouden Nannick, dan ga ik alweer naar Rome!

Hoe zit het met jou en school, moet jij ook alweer gewoon naar school? Vinden jullie het trouwens fijn als je je gewone ritme weer te pakken hebt, ik in ieder geval wel, ben benieuwd hoe jullie daar over denken. Er komt nog een keer een ochtend- routine online! Wanneer dat weet ik niet ;)

Ja jongens, het normale leven is weer begonnen. Alle "ellende" (zoals ze dat op Twitter noemen) begint weer. Hoe kon ik vorige wee...