How- to || Ogen groter laten lijken

12:00 Nannick 0 Comments

Was het gisteravond iets te laat en moet jij je vandaag weer voor een aantal mensen vertonen, dan zijn half dicht zittende oogjes niet zo handig. Met grote ogen lijk je een stuk wakkerder, en dat willen we natuurlijk allemaal! Niet iedereen heeft van die prachtige mooie en grote ogen, dus kunnen jouw oogjes wel wat groter eruit komen te zien? Dan zou het misschien handig zijn als je dit artikel even verder leest. Grote ogen kan je natuurlijk altijd voor elkaar krijgen met wat make- up en gereedschap materiaal. Niet met een heggenschaar maar onder andere avec un pincet.Ik heb van mezelf ook niet erg grote ogen, dus voor mij zijn deze tips ook zinvol! Het hele internet heb ik voor jullie afgezocht, dus bij deze: 12 makkelijke en eenvoudige tips!

Epileren
Zoals ik in het begin van dit artikel zei, is een pincet ook een handige uitkomst om grote ogen te creëren. Haal de haartjes onder je wenkbrauw weg met een pincet. Als je ook de haren boven je wenkbrauw weghaalt, moet je dat ook doen. Het gerucht dat je je haren boven je wenkbrauwen niet mag epileren is onzin, dat kan zeker wel. Sterker nog, in sommige gevallen is het een stuk mooier. En ik doe het zelf ook.

Mascara aan de top
Breng je mascara aan de topjes van je wimpers aan. Zo lijken je wimpers net ietsie langer. Als je van jezelf al lange wimpers hebt, heb je dubbel geluk. Je hebt één van de 7 schoonheden én door lange wimpers lijken je ogen groter. Mascara kan dus een uitkomst zijn voor meiden met korte wimpers, het enige wat je dan nodig hebt is wel een mascara die wél voor lengte zorgt.


Brillies
Draag jij een bril? Dan is het altijd lastig om oogschaduw te gebruiken, maar door een lichte kleur te gebruiken dan laat je je ogen wat meer opvallen achter het glas en lijken ze daardoor optisch groter.

Eyeliner of oogpotlood
Het maakt niet uit wat je gebruikt, als er maar een dun (!) lijntje op je oogleden zit. Zo zijn je ogen extra geaccentueerd en lijken ze automatisch groter. Kijk welke kleur het beste bij je past, de een gebruikt graag bruin en de ander zwart. Het is maar net wat bij je ogen past!

Volle wenkbrauwen
Ja, het gene wat altijd terug komt: volle wenkbrauwen! Schaam je niet en pluk niet alle haartjes bij je wenkbrauwen weg. Ten eerste is het tegenwoordig 'in' om volle wenkbrauwen te hebben en ten tweede zorgt het ook nog eens voor een grotere oogopslag. 2 vliegen in 1 klap. Heb je niet zo volle wenkbrauwen (zoals ik), kun je natuurlijk altijd een wenkbrauwpotlood gebruiken (wel in de kleur van jouw wenkbrauwen). Zo lijken ze iets donkerder en mooier gevormd.


Blauw
De blauwe kleuren worden vaak achterin een hoekje gestopt, maar dat is juist helemaal niet nodig. Bovendien is blauwe oogschaduw super mooi (ook al zijn niet alle mensen het daarmee eens), en blauwe eyeliner zorgt er namelijk ook voor dat je ogen groter 'ogen' (haha woordgrap). Ik zou er niet voor kiezen om het op je bovenste én onderste wimperrand te doen, want dan wordt het wel iets te veel van het goede.

Twee tinten oogschaduw
2 tinten oogschaduw op je oogleden zorgt ervoor dat je diepte krijgt, waardoor je ogen groter lijken. Gebruik 2 kleuren die nét iets van kleur verschillen. Je kunt er ook voor kiezen om lichte oogschaduw op je oogleden te gebruiken en een donkere kleur in de arcadeboog. Dit geeft ook diepte. Gebruik niet een te donkere kleur (zoals zwart), want dan lijken je ogen juist kleiner.

Highlighten
Een highlighter zorgt ervoor dat bepaalde delen van je gezicht worden opgelicht. Dit kun je met verschillende dingen doen. Kies een lichte shimmer oogschaduw of een speciale highlighter pen (Catrice heeft er één in haar assortiment, waar binnenkort een review van komt). Je kan zelf bepalen waar je dat dan aanbrengt. Om je ogen groter te laten lijken kan je dat het beste op je wenkbrauwbot en in je binnenste ooghoek aanbrengen.


Wimperkruller
Krul je wimpers! Je wimpers gaan dan krullen waardoor ze tegen je oogleden aan krullen. Als je snapt wat ik bedoel. Als je dan ook nog eens mascara aanbrengt is het helemaal mooi! Herhaal dit een aantal keren totdat het gewenste effect zichtbaar is. En oh ja, kijk uit dat je niet te hard drukt met je wimperkruller. Dit kan pijnlijk zijn, ik waarschuw alleen maar (ik spreek uit ervaring).

Zo, als je al deze dingen eens probeert dan weet ik zeker dat jouw ogen groter 'ogen'! Ik denk niet dat je alles tegelijk moet proberen, maar een paar zal je wel goed doen! Het highlighten werkt voor mij het aller beste.

Wat werkt voor jou het beste? Heb jij nog een paar tips, deel ze in de comments!

Was het gisteravond iets te laat en moet jij je vandaag weer voor een aantal mensen vertonen, dan zijn half dicht zittende oogjes niet zo ha...