Wij vrouwen kunnen multitasken, ook met make- up

11:00 Nannick 0 Comments


Gebruik jij je make- up zoals het hoort, dus lipstick als lipstick en concealer als concealer? Waarom? Je hebt zoveel cosmetica dat je voor verschillende doeleinden kan gebruiken. Ikzelf doe het heel vaak, zo scheelt me dat producten en tegelijkertijd ook geld. Als je er maar creatief over nadenkt, dan kun je eigenlijk alles voor meerdere dingen gebruiken. Met een beetje creativiteit en goede blendingkunst kom je al een heel eind. Denk eens outside the box. In dit artikel ga ik jullie een aantal geheimpjes verklappen, over hoe je cosmetica het beste kunt gebruiken. Zuinig en effectief!

Wij vrouwen kunnen multitasken, dus waarom niet met make- up? Zodra het op make- up aankomt gebruiken wij het op dezelfde manier zoals op de verpakking. In sommige gevallen is het handiger én mooier om dat niet te doen. Daarvoor heb je, zoals ik eerder zei, wel creativiteit voor nodig. Want geloof me, je mascara kan je niet alleen voor je wimpers gebruiken hoor.

MASCARA
Mascara hoeft niet de oplossing te zijn voor je wimpers, in iedergeval niet alleen. Als je het een beetje slim aanpakt kan je mascara ook gebruiken als eyeliner. Breng wat mascara van het borsteltje op de rug van je hand. Pak je eyeliner kwastje en zet de lijn boven je oog. Bij deze manier is het niet slim om met de snelheid van een slak te werken, want dan kan ik je verzekeren dat je mascara binnen een minuut al uitgedroogd is. Werk dus snel en gelijk goed. Een fout is moeilijk te corrigeren. Waarschuwing: gebruik mascara niet op je waterlijn. Dat doet heul veul pijn. Niet doen dus.


OOGSCHADUW
Dit kun je uiteraard voor heel veel dingen gebruiken, al denk ik dat de meeste daarvan wel bekend zijn. Alsnog zet ik ze er even bij. Oogschaduw is een poeder en kan je daarom voor veel verschillende dingen gebruiken. Gebruik een parelmoer tint om bepaalde delen van je gezicht te highlighten. Oogschaduw kun je uiteraard als blush gebruiken, andersom geldt dit precies hetzelfde. Blush kan zo op je ogen zitten. Matte oogschaduw tinten kan je als bronzer gebruiken. Als je oogschaduw nat maakt kan je het ook als eyeliner gebruiken, of je brengt het aan op de waterlijn. En als laatste kun je er natuurlijk je wenkbrauwen mee 'invullen'.

LIPLINER
Dit is misschien wel een van de meest multi-use cosmetica wat ik kan bedenken. Lipliner kan je voor ontelbaar veel dingen gebruiken. Niet alleen op je lippen. Wat je met lipliner kan doen is het gebruiken als oogschaduw of eyeliner. Naast dat kun je het ook makkelijk omtoveren tot een mooie blush op je wangen of als highlighter op je jukbeenderen. Je zou het niet zeggen, maar je kan er zelfs je wenkbrauwen mee inkleuren. Als je een lipliner heb in dezelfde kleur als jouw huid, zou je het met veel fantasie zelfs als concealer gebruiken. Waar lipliner wel niet handig voor is. Ik gok dat ik die toch maar een keer ga kopen als ik dit zo allemaal typ.

LIPSTICK
Dit is denk ik wel de meest bekende truc. Lipstick voor op je lippen is logisch, dat doet namelijk iedereen. Wist je dat lipstick ook net zo goed als blush kan worden gebruikt. Het geeft zo'n mooie natuurlijke blos, dat het haast mooier is op je jukbeenderen dan op je lippen. Wat dat betreft kunnen alle kleuren, als je maar goed blendt! Natuurlijk kun je verschillende kleuren ook met elkaar mengen.


CRÈME
Dit is ook een hele bekende. De paintpots van MAC bijvoorbeeld kun je voor veel dingen gebruiken. Niet alleen die, maar ook andere crème producten. Je kan het gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn, om te camoufleren. Voor zowel oneffenheden als donkeren kringen onder je ogen. Maar wist je dat je het ook makkelijk kunt gebruiken als oogschaduwbasis, hetzelfde geldt voor foundation, de oogschaduw blijft ook dan goed op z'n plek zitten.

Ik heb uiteindelijk de grootste multi- use cosmetica producten opgenoemd, er zijn er natuurlijk nog veel meer! Als make- up liefhebber met enorm veel make- up, zou je het bijna vergeten dat je zoveel producten kunt gebruiken voor anderen dingen. Je make- up tasje kun je eigenlijk wel halveren, je hebt echt geen 3 verschillende blushes nodig. En bovendien is een donkere bruine tint oogschaduw een beetje overbodig als er ook bronzer in je make- up tasje zit. Allemaal dingen waar je nu pas aan denkt. Het zijn mogelijkheden, maar uiteindelijk zullen we het zelden gebruiken.

Multi- use jij je cosmetica? Zo niet, ooit over nagedacht om dat wel te gaan doen? Het bespaart geld en inhoud, ik zeg win-win situatie. Heb jij nog tips die je wilt delen?

Bron foto's: weheartit.com

Gebruik jij je make- up zoals het hoort, dus lipstick als lipstick en concealer als concealer? Waarom? Je hebt zoveel cosmetica dat j...