Tassentrends 2012: klein en van leer

13:51 Nannick 0 Comments


Een leren tas is een essentieel onderdeel van je garderobe. Een mooie tas past bij iedere outfit en gelegenheid. Als je je tas goedt onderhoudt wordt deze mooier naarmate hij ouder wordt. Door te kiezen voor leer sluit je ook aan bij de trend om zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke materialen. Kijk als je een leren tas koopt of het wel echt leer is. Vaak wordt kunstleer verkocht. Je kan dit zien aan een tekentje aan het label in de vorm van een dierenvel. Als je eens bij een groothandel in leder gaat kijken zie je dat er enorm veel verschillende soorten leer bestaan: vetleer, grauwl eer en overleer. Allemaal om een tas naar jouw smaak te maken.

De modekleuren van najaar 2012 zijn paars, rood, groen, geel, blauw, cognac en zwart. Een grote trend in de collectie leren damestassen van 2012 is de bag-in-bag. De grote tas is uit, de clutch is in. Vaak met details als kettinkjes, een knip zoals op een ouderwetse portemonnaie of met overlappende stukken slangenleer.

Merken als Valentino, Yves Saint Laurent en Jil Sander kwamen met eerste met de clutch, maar inmiddels hebben de meeste merken deze trend overgenomen. Dior kwam met chique zwarte tasjes met een ketting, en bij Dolce & Gabbana kan je terecht voor wat extravagantere modellen met glitters of een print met pianotoetsen. Andere top merken zoals Christian Dior, Prada en Bottega Veneta doen veel met slangenprints. Zucht. Deze tassen zijn wel flink aan de prijs. Maar laten we eerlijk wezen, dan heb je ook wat. Als je er nu even geen geld voor hebt kan je natuurlijk terecht bij de goedkope winkels. Maar je kunt ook op zoek gaan naar een mooie vintage model. Met een beetje geluk vindt je voor iets van 50 euro een mooie vintage tas bij een kringloopwinkel. Want zoals we al eerder zeiden: leer wordt alleen maar mooier naarmate het ouder wordt.

Dit is een gastartikel van Hester die werkt voor Van Oosterum Leder, dat een specialist is in leder .

Wat vindt jij van leren tassen?

Een leren tas is een essentieel onderdeel van je garderobe. Een mooie tas past bij iedere outfit en gelegenheid. Als je je tas goedt on...