Winteressentials: schoenen en jassen om kou en regen mee te trotseren

11:00 Nannick 0 CommentsNu de wintertijd weer is ingegaan zullen we er echt aan moeten geloven. Het wordt nu echt vroeg donker en je doet er verstandig aan om je warm aan te kleden voordat je de deur uitgaat. Misschien is dit de tijd om – als je dat nog niet hebt gedaan – een paar winteressentials te kopen, zoals een fijne winterjas en schoenen die bij dit najaar passen. Gelukkig zijn de nieuwe modetrends waanzinnig uitgesproken, met veel kleur en variatie. Er zit dus altijd wel iets tussen dat bij jouw stijl past.

Als je tussen het ruime aanbod winterjassen zoeken wilt zie je dat deze dit najaar niet meer grijs of legergroen zijn maar fel rood, korenblauw of met gave printjes. Ze mogen best extreem oversized zijn, zodat je er in de koude maanden een lekkere dikke trui onder kan dragen. Of een vest, die vind je ook weer in alle winkels de laatste tijd. In lekkere felle kleuren. Niet alle regenjassen zijn regenbestendig. Bij een stomerij kan je spuitbussen kopen met een spray waarmee je bijvoorbeeld een katoenen jas waterafstotend kunt maken. Zo kun je een (klein) buitje overleven, al moet je niet denken dat je er een enorme hoosbui mee kan doorstaan. Je kunt de jas het beste insprayen als deze pas is gereinigd, anders fixeer je eventuele vlekken. Probeer de spray ook altijd eerst uit op een klein stukje aan de binnenkant, om te zien of er geen kleurverschillen optreden.


De schoenentrend dit najaar is lekker gevarieerd. Behalve lage schoenen zie je steeds meer halfhoge laarsjes met een kleurtje in glad leer of in suède (ook: sprayen!). Wat je het beste kunt doen is je bedenken wat voor soort schoenen je nodig hebt en voor welke situaties. Daarna kan je bijvoorbeeld op de website Beslist.nl honderden schoenen uit alle denkbare categorieën en prijsklassen vergelijken en een keuze maken. 

Bron: weheartit.com
Ben jij al klaar voor de winter?

Nu de wintertijd weer is ingegaan zullen we er echt aan moeten geloven. Het wordt nu echt vroeg donker en je doet er verstandig aan ...