Kiko Colour Seduction Eyeshadow palette '02 Sensuous Burgundy'

11:00 Nannick 0 Comments


Oogschaduw, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou van oogschaduw, vooral van bruintinten. En hoeveel bruine oogschaduw ik ook heb, elke tint is toch weer anders. Afgelopen zomer in Milaan spotte ik dit mooie palette al, maar ik was hem weer vergeten. Toen ik in september in Rome was, en dit palette weer zag, moest ik hem kopen. En vanaf dat moment ben ik er echt heel blij mee. Ik heb hem dus al een tijdje, dus tijd voor een review!


Als eerste wat over Kiko zelf. Kiko is een cosmetica merk wat in Italië wordt verkocht, jammer genoeg niet in Nederland! Het is geen luxe merk, ook al ziet het er soms wel zo uit. De prijzen liggen net wat hoger dan die van Catrice. Makkelijk te doen dus. De meeste budget cosmetica merken worden verkocht in een drogisterij, daarentegen heeft Kiko een eigen winkel. Een mooie, niet grote, winkel wat helemaal vol staat met make- up van Kiko. Je zou het kunnen vergelijken met een paradijs. Kiko heeft een groot assortiment, ze hebben zelfs parfums en kwasten. Alle nagellak flesjes zijn prachtig naast elkaar op kleur gesorteerd, dit geldt ook voor de oogschaduw en lipstick/gloss kleuren. Super gaaf! Het lijkt net alsof je een luxe Chanel winkel binnenloopt, alleen zijn daarvan de prijzen een stukkie hoger.


De verpakkingen van Kiko vind ik er altijd uitzien alsof het product super duur is. Alsof je een juweeltje in je hand hebt (van €5). Naar mijn weten, zijn er 2 verschillende quattro eyeshadow paletten. Één daarvan heb ik en dat is nummer 02 "Sensuous Burgundy", degene met de meest neutrale kleuren. 4 kleuren die perfect op elkaar afstemmen.


Hoe luxe is dit? Een zacht fluwelen hoesje om het palette zelf. Zo blijft het palette schoon en komen er geen krassen op doordat 'ie tegen anderen onderdelen van je stash aankomt. Genius, voor €15.


Het palette is dik, vierkant en stevig. De voorkant is leuk bedrukt met een leuk printje en het logo van Kiko. Het gaat makkelijk open en dicht, zonder dat je nagels er aan te hoeven lijden. Pluspuntje!


Deze quattro bevat 4 kleuren, no shit.
- Burgundy
- Goud met shimmer
- Lichtroze 
- Donkerbruin met shimmer

De lichtroze leur linksonder lijkt in het palette mat, maar uit de swatches blijkt het tegenovergestelde. De burgundy kleur is perfect voor op het bewegende ooglid en de donker bruine kleur voor in de crease. Eigenlijk maakt het geen reet uit waar je de kleuren aanbrengt, als het maar mooi en goed geblend is. Het zijn alleen richtlijnen die je kan volgen (of niet).


Van Kiko verwachtte ik eigenlijk geen teleurstelling. De vorige oogschaduw die ik had gekocht had ook veel pigment, dus bij deze verwachtte ik niet veel anders. Gelukkig zat mijn gevoel goed, dat laten deze swatches wel weer zien. De burgundy kleur vind ik onwijs mooi, goed gepigmenteerd en precies genoeg shimmer. De lichtroze kleur is daarentegen wat minder gepigmenteerd, je kunt de kleur wel opbouwen tot het gewenste resultaat. De gouden en donkerbruine kleur komen ook mooi uit. Ik ben tevreden! Ik kan niet wachten om er meer looks mee te gaan maken.

Dit palette kost €15 en is dus te koop bij Kiko. Als je op vakantie in Italië bent, dan moet je zeker langs de Kiko store! Geloof me, je zult geen spijt krijgen en ik weet zeker dat je met een mooi product al glimlachend naar buiten loopt. Zelf zou ik het liefst de hele winkel overkopen. Als ik het geld had...

€15 euro voor zo'n goed palette vind ik echt niet duur, binnenkort kunnen jullie hier verschillende looks van zien. Hebben jullie wat van Kiko, zo ja: wat zijn jullie ervaringen?

Oogschaduw, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou van oogschaduw, vooral van bruintinten. En hoeveel bruine oogschaduw ik ook heb, el...