Vandaag is rood, de kleur van mijn haar... ehm lippen

11:00 Nannick 0 Comments


De Catrice colour infusion longlasting lipstain is sinds kort in mijn favorieten bakje beland. Voorheen was rode lipstain voor mij een no go, maar nu zou ik het liefste elke dag rond willen lopen met fel rode lippen. Rode lippen staan zó leuk en het hoeft niet eens chique te zijn! Met rode lippenstift (of stick, wat je zelf wilt) heb je niet zoveel andere make- up nodig. Samen met mijn fel rode haren is het een perfecte eye catcher combinatie. Kan ik jou ook overhalen tot fel rode lippies?

Allereerst: een lipstain is heel wat anders dan een lipstick of lipgloss. Wat is het dan wel? Nou, het is een soort grote stift waarmee je je lippen in kan 'kleuren'. De kleur trekt in je lippen en het blijft verrekt goed zitten. Je kan alles eten of drinken, het gaat er een stuk minder snel vanaf in vergelijking met een lipgloss of lipstick. Wat wel een groot nadeel is: je moet precies werken. Een foutje kan je niet zo gemakkelijk verbeteren. En staat de kleur toch niet zo leuk? Dan zul je daar heel wat werk voor moeten verrichten om de kleur er vanaf te krijgen. Dat is het werk van een lipstain.


Catrice heeft sinds kort ook een aantal lipstains in het assortiment opgenomen. Het zijn er nog niet zoveel, als ik me niet vergis 5 verschillende kleuren. Deze knal rode kleur valt daar ook onder. Ik ben er achter gekomen dat ik een lipstain fijner vind, als het gaat om een rode kleur. Lippenstift en lipstick gaat er snel vanaf en ziet er al snel niet mooi meer uit. Bij een lipstain hoef je daar geen zorgen om te maken.

Ik heb 510 Red & The City, deze lipstains beloven lang te zitten, gewichtloos aan te voelen en niet af te geven. Ik heb de rode variant getest!


De geur is vrij normaal, het ruikt wel een beetje chemisch, maar daar heb ik geen last van. Het heeft ook wel een zoete geur. Zelfs als je met je tong langs je lippen gaat (wat je niet te vaak moet doen, anders gaat de kleur er van af) proef je een zoete smaak.
Bij deze lipstain zitten wel wat instructies. Het gaat niet heel gemakkelijk. Het inkleuren gaat soms wat moeilijker, aangezien 'ie soms wat vlekken geeft. Niet elk stuk heeft dan dezelfde kleur, er ontstaan lichte en donkere vlekken. Dit is niet zo mooi, dus daar moet je wel goed op letten!

De houdbaarheid van deze lipstain is, voor een budget merk, best goed. Maar na zo'n 3 of 4 uurtjes is het slim om je lippen bij te werken. De kleur is dan een beetje vervaagd, maar als nog niet helemaal weg. Je ziet na een paar uur al wel een donkere rand om je lippen, daar ben ik minder enthousiast over. Maar volgens mij hoort dat een beetje bij een lipstain. Vaak bijwerken dus.
Zorg dat je altijd de dop op je lipstain hebt zitten en dat je hem op de kop zet, zo droogt de punt niet uit en zakt de kleur naar de punt toe. Ook altijd schudden voor gebruik!

Al met al: een nieuwe favoriet! Deze lipstain is te koop voor €3.99 bij het Kruidvat.

De Catrice colour infusion longlasting lipstain is sinds kort in mijn favorieten bakje beland. Voorheen was rode lipstain voor mij een no...