Jaaaaaa het is december!

19:22 Nannick 0 Comments


Let's say HELLO to december! Wow, het is eindelijk december. De laatste maand van het jaar, dat betekend dat er bijna weer een nieuw jaar om de hoek staat. Ik heb 11 maanden lang op deze maand gewacht. December vind ik persoonlijk de leukste maand van allemaal. Het mag dan wel hartje winter zijn, waarin het moeilijk koud is, maar al die gezellige feestdagen zou ik voor geen goud willen missen. De decembermaand is zo gezellig, denk aan de kerstdagen en sinterklaas! Zie je december als een depressieve maand, dan lees dit artikel maar eventjes.

Ik geniet echt intens van december (en dus gelijk van de winter). Dat het zo koud is maakt me eigenlijk niets uit. Waarschijnlijk scheld ik de hele fikse boel bij elkaar als ik merk dat de koude wind gewoon dwars door mijn sjaal en jas heen gaat, maar dat laten we even achterwegen. De december is niet de meest handige maand. Sneeuw is hartstikke leuk, maar treinen die opeens besluiten om niet meer verder te rijden en ongelukken op de weg zijn nou niet de meest ideale situaties. Toch like ik december a lot. Waarom ik december zo leuk vind, daar kan ik een hele boel redenen voor bedenken.


1. De sneeuw maakt mij intens gelukkig. Toen ik vanochtend de eerste sneeuwvlokjes naar beneden zag dwarrelen rende ik naar buiten en deed ik een vreugdedansje in de sneeuw. En dat allemaal tussen de lessen door. Ja, sneeuw maakt me gelukkig.

2. Kerst! Do I need to say more? Ik snap niet hoe mensen kerst kunnen haten, het is zo leuk en gezellig!

3. Sinterklaas, het is tijd voor wat cadeautjes. Wie wordt er nou niet gelukkig van cadeautjes? Dit jaar ontvang ik echt achterlijk veel cadeau's, volgens mij vier ik zo'n 4/5 keer sinterklaas. Ik houd van cadeautjes!

4. Nieuwjaar, het samen ingaan van het nieuwe jaar vind ik altijd zo leuk. Het komt nooit voor dat ik op zo'n dag chagrijnig ben. Me lekker vol proppen met oliebollen en champagne drinken zijn mijn favoriete bezigheden!

5. Gezellig met een dekentje en een kop met warme chocolademelk op de bank liggen. Dat geeft pas een winter gevoel.


6. Me elke ochtend weer helemaal inpakken om de buitenwereld (en kou) te betreden. Mijn mooie winterjas , muts en handschoentjes kan ik weer aan doen. Ik voel me dan serieus echt een aangekleed poppetje.

7. Op een vrije dag de hele dag in een dikke oversized- trui aan lopen. Ik kan me niets beters bedenken.

8. Foto's maken. De sneeuw is zo mooi en zorgt echt altijd voor mooie foto's. Ik vind het heerlijk om in de kerstvakantie een hele dag buiten te lopen, met mijn spiegelreflex camera in mijn hand, en de hele tijd mooie foto's te schieten.

9. Iedereen is helemaal happy door alle gezelligheid, dus dan word je automatisch ook vrolijk. Behalve de winter- haters, maar die kunnen we op de een of andere manier vast wel opvrolijken.

10. Het opzetten van de kerstboom! Ik vind een kerstboom zo gezellig staan, het liefst zou ik dat het hele jaar door in ons huis willen zien. Maar daar zijn bepaalde mensen het niet mee eens (mijn ouders), haha!

Ik vind het altijd jammer als de december weer voorbij is. Maar voorlopig kan ik nog wel door gaan met genieten. Oh, wat is december toch leuk! Ik ben er van overtuigd dat ik echt een wintermens ben, ook al ben ik in de bloed hete zomer geboren. Je snapt het niet?

Houdt jij ook zo van december, net als ik? Zo niet: heb ik je over kunnen halen?

Let's say HELLO to december!  Wow, het is eindelijk december. De laatste maand van het jaar, dat betekend dat er bijna weer een nieuw...