KitKat M&M taart

11:00 Nannick 0 Comments


De welbekende calorieën- bom: de Kitkat M&M taart. Lijkt heel moeilijk te maken maar eigenlijk valt het reuze mee. Op de site van de Albert Heijn staat alles heel overzichtelijk weergegeven. Ik heb hem gisteren gemaakt, en ooooh wat is 'ie lekker! Lees verder als je benieuwd bent hoe je deze taart maakt. Ben je op dieet? Dan kun je dit artikel beter overslaan. Hoeveelheid kcal: 650.  


Wat heb je nodig?
  • 100 ml volle melk
  • 180 g chocolade extra puur 72%
  • 1 mespunt zout
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 200 g boter
  • 3 eieren
  • 200 g zelrijzend bakmeel
  • 400 g chocolademousse
  • 325 g Kitkat mini's (zak 250 g)
  • 210 g M&M's crispy (zak 210 g)


Hoe maak je de taart?
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
  • Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere pan of kom in, die het water niet mag raken. Hak de chocolade grof en laat met de melk in pan of kom smelten (au bain-marie). Laat 5 min afkoelen.
  • Klop ondertussen in een ruime kom de boter, suiker en een mespunt zout met een mixer tot een luchtige, witte massa. Dit duurt 5 min. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen. Spatel het chocolademengsel door het beslag. Zeef het meel boven het beslag en spatel het er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Controleer na 30 min. op gaarheid met een satéprikker. Laat de taart op een rooster 1 uur en 30 min. afkoelen.
  • Verwijder de vorm en snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk 1 helft met 1 beker chocolademousse. Leg de andere helft er omgekeerd (voorzichtig) op en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met de rest van de chocolademousse. Breek de KITKAT’s doormidden en zet ze rechtop rondom de taart. Strik het lint om de taart. Bestrooi de bovenkant met de M&M's. En klaar!



Wanneer je de uitleg niet snapt kan je altijd nog op de site van de AH kijken, daar staan ook filmpjes op. Ik maakte hem samen met mijn vriend en die van ons is best goed gelukt. Tip van ons is om de taart als 'ie helemaal af is even in de koelkast te zetten. Anders valt de taart uit elkaar als je het op een schoteltje probeert te leggen. Verder is de taart super lekker, maar zo ontzettend machtig. Maar dat heb je met alleen maar chocola haha!


Heb jij deze taart al een keer gemaakt?

De welbekende calorieën- bom: de Kitkat M&M taart. Lijkt heel moeilijk te maken maar eigenlijk valt het reuze mee. Op de site van d...