Laat het avontuur maar beginnen

09:10 Nannick 0 Comments

Nadenken over persoonlijke doelen. Nadenken over de toekomst. Soms is het nodig, maar als ik heel eerlijk ben ben ik er niet vaak mee bezig. Ik leef van dag tot dag en kijk wat er op mijn pad komt. Ik heb mijn toekomst niet helemaal uitgestippeld. Sterker nog ik weet niet eens zeker wat ik later wil met mijn leven. Hoe zal mij leven er over 20 jaar uitzien? Wat wil ik voor die tijd bereiken, welke doelen heb ik? Heb ik een droom? Zo ja welke? Afgelopen dagen heb ik me toch maar eens verdiept in deze vragen, om de vragen voor mijn sollicitatiegesprek bij Codebreakers te kunnen beantwoorden.


Al twee jaar ben ik bezig met de opleiding Bedrijfscommunicatie. Je zult je misschien afvragen “Waarom Bedrijfscommunicatie?”. Deze opleiding trok mijn aandacht, omdat de communicatie steeds verandert. Door het veranderende medialandschap zal de communicatie ook blijven veranderen. Ik vind het interessant om communicatie te combineren met marketing en vormgeving. Na twee jaar kan ik zeggen dat deze opleiding goed bij mij past, omdat ik mijn creativiteit kwijt kan in elke opdracht.
Over een paar maanden begin ik (hopelijk als Codebreaker) aan mijn stage. Ik kijk er heel erg naar uit, want tijdens stage krijg ik de mogelijkheid om meer te leren. Maar zal ik helaas ook vast fouten maken. Fouten maken geeft mij het gevoel alsof ik keihard faal, maar iets in mij zegt ook dat ik er weer van leer. Tijdens mijn stage wil ik leren om fouten te maken. Klinkt gek hè? Maar als perfectionist is fouten maken heel lastig en geef ik ook liever niet toe dat ik een fout heb gemaakt. Stage lijkt mij, naast ontzettend leerzaam, ook “anders”. “Anders” omdat het toch een werkritme is wat anders is dan op school.

Nadenken over de doelen die ik wil bereiken is nog steeds complex. Ik heb dat niet helemaal op een rijtje. Door middel van stage wil ik dat wel helder krijgen. Na mijn stage wil ik een goede stagiair zijn op zoveel mogelijk verschillende fronten om zoveel mogelijk te kunnen leren. Het liefst een perfecte stagiair natuurlijk. Mijn ideëel doel is dat iedereen streeft naar perfectie om het uiterste uit zichzelf te halen. Ik probeer dat al te doen, maar het zo mooi zijn als iedereen dat zou doen. Daar komen de mooiste en meest waardevolle projecten uit. Wat betreft commerciële doelen is het helemaal complex. Persoonlijk heb ik geen heldere commerciële doelen. Daar probeer ik in de loop der tijd achter te komen.
Tijdens mijn stage kom ik natuurlijk niet alleen voor mezelf. Ik wil ook wat betekenen voor het bedrijf. Namens Codebreakers wil ik een goede stagiair zijn die een goede aanvulling is voor het team. Daarnaast wil ik er voor zorgen dat klanten tevreden zijn. Mijn ideëel doel voor het bedrijf is mensen die betrokken zijn bij Codebreakers te laten inspireren en hun creativiteit naar boven te laten halen. 

Het behalen van deze doelen zal helaas niet altijd vlekkeloos verlopen aangezien er interne en externe factoren een rol spelen. Intern heb ik te maken met mijn perfectionisme en mijn moeite met loslaten en hulp vragen. Deze laatste twee factoren vragen nog om ontwikkeling. Daarnaast speelt het gemis van praktijkervaring binnen het vak ook een rol.
En om het hulp vragen alvast te oefenen kunnen anderen mij hier ook bij helpen. Zo helpt het team van Codebreakers mij, maar ik hen ook met mijn actuele kennis. Daarnaast helpen klanten Codebreakers om de meest complexe communicatieproblemen voor te leggen om Codebreakers uit te dagen. Met een enthousiasme, motivatie en doorzettingsvermogen van mijn kant en een vertrouwen en interessante cases vanuit Codebreakers ga ik mijn doelen halen. Kom maar op!

Bij de naam Codebreakers poppen de woorden creatief, modern, actueel, eigen stijl en enthousiasme in mijn hoofd op. Mijn verwachtingen van het team zijn een gemotiveerde werkhouding, veel feedbackmomenten, 24/7 in- en formele communicatie en voor elkaar klaarstaan. Mijn verwachtingen van de leidinggevenden zijn iets anders. Ik verwacht dat hun werkhouding veel in verbinding staat met het team en dat er altijd ruimte is voor zowel in- als formele communicatie. Daarnaast verwacht ik dat leidinggevende goed in staat zijn om feedback te geven met de gedachte om altijd meer te kunnen leren. Daarnaast verwacht ik het contact tussen leidinggevende en team als vertrouwelijk en enthousiast.
Codebreakers kan van mijn kant veel doorzettingsvermogen, motivatie, positiviteit, perfectionisme en gezelligheid verwachten. Daarnaast ben ik in staat om eerlijk en opbouwend feedback te geven en zie ik communicatie als iets wat 24/7 aanwezig is. Bovendien ben ook ik altijd in voor een gezellig praatje, maar kan ik ook hard werken.   

Waar ik wel vaak over nadenk is mijn droom. In mijn droom heb ik over een aantal jaar een lekker leventje. Ik heb een afwisselende en leuke baan, een gezinnetje en alles verloopt op rolletjes. Ik ben een goed opgeleide communicatieprofessional. Ik kan veel verschillende functies binnen het vak communicatie uitvoeren. Dagelijks maak ik de meest inspirerende logo’s en huisstijlen en maak ik de meest effectieve communicatieplannen ooit. Voor elk communicatieprobleem kan bij mij worden aangeklopt en ik fix het. Ik heb een naam binnen het vak communicatie en schrijf boeken om mensen te inspireren over het vak communicatie. Eigenlijk doe ik van alles door elkaar waardoor elke dag anders is met telkens iets nieuws.

Mijn droom hoop ik te kunnen verwezenlijken aan de hand van mijn stage bij Codebreakers. Tijdens mijn stageperiode ga ik ervan uit dat er een wonder plaatsvindt. Tijdens mijn stage verwacht ik veel inspirerende en leerzame momenten, waardoor ik langzamerhand te weten krijg wat ik later wil. Momenteel ben ik nog heel erg opzoek naar wat ik later wil en kan doen. Op een gegeven moment op een doodnormale dag zie ik het licht en weet ik wat ik het liefste wil. Vanaf dat moment kan ik mijn droom aanpassen tot realiteit en dit steeds verder inrichten.

Let the dream come true…

Nadenken over persoonlijke doelen. Nadenken over de toekomst. Soms is het nodig, maar als ik heel eerlijk ben ben ik er niet vaak mee...